avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor si precontract de v-c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor si precontract de v-c

Buna ziua,

Dorim sa cumparam un imobil care a fost dobandit prin testament.

Vanzatorul a facut succesiunea in urma careia a primit certificatul de mostenitor, urmand sa faca si CF-ul pe numele lui.

Noi am vrea sa facem un precontract sau o promisiune de v-c, cu acont, pentru linistea noastra.
Se poate face acest lucru in baza certificatului de mostenitor?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 12:53, 14 Martie 2012
Titlul de proprietate nu il reprezinta certificatul de mostenitor sau testamentul, ci trebuie avute in vedere si actele de proprietate detinute de defunctul care a transmis prin testament imobilul.
Atunci in baza caror acte am putea face un precontract de v-c?
Un antecontract se poate face oricum, ideal e sa verificati si actele de proprietate pe care le detinea persoana care a lasat testament.
Evitati sa ajungeti in instanta,asadar e indicat sa faceti precontractul dupa inscrierea in Cartea Funciara .Notati apoi antecontractul in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare imobil mostenit MonicaBa MonicaBa Buna seara! Daca se poate as vrea sa stiu si eu mai multe detalii despre situatia de fata.Multumesc anticipat! Tatal prietenuli meu a murit acum 3 ani si de ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanz-cumparare certificat de avocat - inscriere in cf ContSters22096 ContSters22096 a si b au incheiat un antecontract de v-cumparare certificate de un avocet. termenul stability pentru incheierea contractului in forma autentica a expirat ... ... (vezi toată discuția)