avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calomnia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calomnia

Lucrez la o banca si in luna decembrie am fost operat la coloana si nu am fost la munca de la acea data. O persoana destul de influenta in localitate a afirmat ca am delapidat banca cu 200.000 ron si din cauza asta sunt dat afara. Am mai multi martori care au auzit aceasta afirmatie.
Care este procedura prin care pot sa actionez in judecata aceasta persoana pentru acuzatii si calomnie?
Numai la instanta civila puteti actiona, calomnia nemaifiind de ceva timp infractiune.Daca aveti martori si deci puteti dovedi ,intentati actiunea si cereti daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injurii, calomnia dealess dealess Buna ziua. Intrebarea mea este daca se poate intenta actiune civila fostei mele sotii pt injurii recente in baza unor mesaje primite pe telefon pt expresii de ... (vezi toată discuția)
Care este incadrarea juridica? ester456 ester456 Am fost acuzata ca am agresat o persoana,aceasta are martori mincinosi dar politia de proximitate a cerut persoanelor in cauza (si cel vinovat si cel ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca am fost acuzat de delapidare pe nedrept ? rusuioan rusuioan In luna septembrie 2010 am fost acuzat de delapidare de seful meu , mai exact a pretins ca as fi sustras 5000 ron din banii firmei . Dupa ce a facut ... (vezi toată discuția)