avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare parte din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare parte din mostenire

Buna ziua. Am mostenit un teren impreuna cu o alta ruda. Am facut sucessiunea si inscrierea pe ROL la administratia financiara. Acum as vrea sa cumpar acea parte din mostenirea lui, el fiind minoritar adica detine doar 10% din valoarea mostenirii care este un teren. Cum trebuie sa procedez? E nevoie da cartea funciara sau daca mergem la un notar si facem contractul de vanzare cumparare e de ajuns?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Intabulare notariala LiviuNeaguIon LiviuNeaguIon Buna seara! Tatal meu impreuna cu unchiul meu au vandut 2 loturi invecinate, mostenite de la tatal lor (bunicul meu) unei rude in anul 2001. Toate bune, ... (vezi toată discuția)
Mama la azil - sora mea doreste partaj gugutza gugutza Buna ziua ! Cine ma poate ajuta, oare ? In anul 1991 am cumparat apartamentul pe care îl ocupam împreuna cu mama mea din 1978. L-am achitat in totalitate, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau inscrierea proprietatii in cartea funciara? adyo17 adyo17 Buna ziua! As vrea sa stiu care este calea cea mai simpla (din punct de vedere al timpului si/sau financiar) de a intra in posesia unui teren. Din ce m-am ... (vezi toată discuția)