Buna ziua,am si eu o intrebare,pot merge la politie sau altundeva fara sa fie vorba de o plangere prealabila, cu un anume obiect (carte, caiet, haina etc) pentru a preleva amprentele de pe obiectul respectiv si a afla cate seturi de amprente apar si cui apartin?chiar si contra cost.va multumesc
Dvs ca si persoana fizica ,nu puteti solicita politiei sa desfasoare cercetari sau expertize in vederea identificarii amprentelor existente pe diferite bunuri
Exista posibilitatea expertizarii existentei de eventuale amprente prin proceduri speciale ,
efectuate de anumite autoritati
absolut.
daca nu ar fi asa , toti sotii sau sotiile care se cred inselati ar duce obiecte din casa sa vada daca a fost vreun amant ori vreo amanta in casa.
In unele situatii chiar ar fii ideala o asemenea posibilitate,contra cost bineinteles ca doar in asemenea situatii nu fiecare cand are chef merge doar ca sa aglomereze institutiile autorizate si ca sa isi diversifice activitatile zilnice:) ms mult
Nu este general valabil ca inclusiv in cazul promovarii unei plangeri penale,sa se dispuna exepertiza prelevarii de amprente papilare
Nu exista regula ca pe bunurile mentionate de dvs sa poata fi evidentiate existenta de amprente papilare sau palmoscopice
Amprentele papilare pot fi decelate si evidentiate conditionat de o multitudine de factori
De regula interesul verificarii existentei de amprente are justificarea individualizarii persoanei asupra careia exista suspiciunea comiterii unor fapte incadrabile in sfera penala