alin24L a scris:
Buna ziua!
Sunt pe acest forum sa va cer parerea.
Expun situatia:
Sunt absolvent (nu licentiat) de facultate in orasul Cluj Napoca (fiind din judetul Sibiu).
Primesc un colet de la Paris, pe numele facultatii mele. N-am mers sa-l ridic pentru ca nu stiam de existenta lui in tara, ca a ajuns in tara. Am mers dupa el la o luna, si mi s-au dat doar cateva documente din el, deci era deschis. Ii intreb pe cei de la Paris daca mai existau si alte documente in el, cei de la Paris mi-au raspuns ca DA, mai existau.
Secretara mi-a raspuns flexata ca a ajuns de o luna de zile si daca n-a venit nimeni dupa el, ea l-a deschis. Am ridicat coletul, n-am semnat pentru el ca nu se face asta in institutiile romanesti, n-am avut martori. Acum mi-a venit inca un colet pe adresa facultatii (a fost trimis din Franta pe 13 martie si precis a ajuns) dar inca nu am ajuns sa-l ridic. Am dovezile in email ca in primul colet mai existau si alte documente.
Din diverse motive n-am ajuns inca la Cluj pentru ridicarea celui de-al doilea colet. Dar in curand o voi face.
Imediat se fac 2 saptamani de cand am ridicat coletul numarul 1 (dosarul cu documente) si astept timpul liber sa-l ridic si pe al doilea.
Totusi, pana aici fiind speta, stiu ca se incadreaza la art 195 cod penal, partea speciala. Care sunt sansele sa primesc despagubiri ? Pentru ca stiu ca secretara respectiva este plina de « pile » pe « scaunul » ei si cu dreptatea-n mana, pot sa am repercursiuni negative considerabile.
Cu multumiri anticipate,
Alin L
Puteti dovedi in vreun fel ca secretara a deschis corespondenta ?
Corespondenta despre care faceti vorbire va era adresata personal sau era pe adresa unitatii de invatamanty ?
In nici una dintre cele doua situatii aratate de dl.avocat-plangere la conducerea unitatii si plangere penal a in conf.cu art.195 c.pen.daca nu dovediti ca a fost violata corespondenta de cineva,acestea raman fara obiect.Totusi este bine sa va adresati conducerii si sa afirmati doar ca o banuiti pe secretara pentru ca nu cred ca va recunoaste ca a deschis corespondenta.Totul se rezuma la dovezi.