avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Buna ziua

doresc sa intreb care este modalitatea de a face o plangere penala?
Plangerea penala se face la Parchet sau la Politie?
Mai exact ,fostul meu angajator mi-a facut o plangere penala la Parchet.Au intocmit un dosar penal fara ca eu sa am cunostinta despre acest fapt.Am fost chemat la Politie pentru a mi se aduce la cunostinta ca exista un dosar penal la Parchet in care eu sunt faptuitor si mi s-a cerut sa dau o declaratie fara ca eu sa vad acest dosar.Mi s-a povestit despre ce este vorba in acest dosar aflat la Parchet.
Din cate stiu eu Plangerea penala se face la Politie si aceasta inainteaza dosarul la Parchet dupa cercetari prealabile?!
In cazul meu dosarul este la Parchet si la Politie mi s-a spus ca angajatorul a facut plangere direct la Parchet si ca s-a si intocmit dosar penal.Este posibil acest caz??
Cel mai recent răspuns: czs , utilizator 11:43, 5 Iunie 2018
In cazul in care plangerea penala este depusa la un organ de cercetare necompetent, acesta este obligat sa o indrepte catre organul penal competent.
conform art279 Cpp plangerea prealabila se poate adresa organelor de cercetare panala ( politie ) sau procurorului. Org de Cp nu avea obligatia sa va arate dosarul deschis pe numele dvs datorita principiului neoficialitatii urmarii penala.
Da, nu prezinta relevanta juridica depunerea cererii la politie sau la parchet.
Dosarul nu sa vi-l arate.
totusi nu ar trebui probate anumite fapte descrise in dosar inainte de a intocmi un dosar penal?
Buna ziua,
Situatie: Cineva imi face plangere penala pe motiv ca eu, functionar public, nu i-am eliberat un act in 24 de ore, chiar daca legea prevede ca termen de raspuns 30 de zile.
Nu e prima data cand ma calca cu plangeri penale aiurea. Se considera acest fapt calomnie?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Plangere prealabila Nico PH Nico PH Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu niste eventuale modificari legislative de data recenta. Este vorba despre plangerea prealabila si unde poate ea fi ... (vezi toată discuția)
Legalitatea actelor in urmarirea penala mary6 mary6 Hristos a Inviat si Paste Fericit tuturor! Doresc pe aceasta cale sa-mi elucidati si mie niste nelamuriri in ce priveste desfasurarea urmaririi penale si ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters75393 ContSters75393 Poate o persoana sa faca plingere ptr. denunt calomnios in situatia urmatoare? Persoana x este agresata de persoana y .Persoana x in plingerea prealabila de ... (vezi toată discuția)