doresc sa intreb care este modalitatea de a face o plangere penala?
Plangerea penala se face la Parchet sau la Politie?
Mai exact ,fostul meu angajator mi-a facut o plangere penala la Parchet.Au intocmit un dosar penal fara ca eu sa am cunostinta despre acest fapt.Am fost chemat la Politie pentru a mi se aduce la cunostinta ca exista un dosar penal la Parchet in care eu sunt faptuitor si mi s-a cerut sa dau o declaratie fara ca eu sa vad acest dosar.Mi s-a povestit despre ce este vorba in acest dosar aflat la Parchet.
Din cate stiu eu Plangerea penala se face la Politie si aceasta inainteaza dosarul la Parchet dupa cercetari prealabile?!
In cazul meu dosarul este la Parchet si la Politie mi s-a spus ca angajatorul a facut plangere direct la Parchet si ca s-a si intocmit dosar penal.Este posibil acest caz??
1. Dvs intelegeti gresit notiunea de dosar penal. Dosar penal exista pt fiecare plangere depusa, acest lucru nu inseamna ca sunteti trimis in judecata sau ca sunteti vinovat. Se vor desfasura unele acte premergatoare si daca exista indicii de vinovatie se va trece la o urmarire penala serioasa.
2. Organele de urmarire penala nu trebuie sa va prezinte dosarul decat la sfarsitul urmaririi penale, daca va fi cazul, in situatia trimiterii in judecata.
3. Plangerea poate fi depusa ori la politie ori la Parchet, ambele sunt competente sa primeasca plangerile.
4. Acest lucru nu poate fi considerat calomnie, dar daca plangerea e depusa cu rea-credinta se poate considera o denuntare calomnioasa.
procurorul a trimis dosarul in instanta fara sa imi aduca la cunostinta acest fapt.Dosarul a ajuns in faza de camera preliminara (am observat pe portalul instantelor) insa eu ,ca inculpat,habar nu am ce scrie in rechizitoriul intocmit de procuror.Nici macar nu stiu numele procurorului care a instrumentat dosarul
Plangere prealabila
Nico PH
Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu niste eventuale modificari legislative de data recenta.
Este vorba despre plangerea prealabila si unde poate ea fi ... (vezi toată discuția)