avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vinzare cumparare legea 112 anulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vinzare cumparare legea 112 anulat

Dupa 13 ani de procese, Curtea de apel a hotarit anularea contractului de vinzare cumparare (decizia este definitiva si irevocabila) dintre falsul chirias si Icral a 1/2 dintr-un imobil care imi apartinea prin mostenire directa de la parinti si care fusese trecut in proprietatea statului prin decretul 223 din 1974 (pentru cei plecati din tara)
Acum, intrebarea mea este: care sunt pasii ce trebuiesc facuti? Ce posibilitati mai are el? 1/2 din vila apartine de drept piritului caci a fost vinduta de catre comostenitoarea si comproprietara mea, mamei acestuia care la rindul ei i-a lasat-o mostenire. Cealalta cota, mostenita de mine la moartea parintilor apoi confiscata de stat , a fost vinduta ulterior de Icral acestui mostenitor al primei cote, nerespectindu-se regulile legii 112. A fost anulat ca fals si certificatul sau de mostenitor pe cota mea. Nu putea sa mosteneasca ce nu dobindise. Ce urmeaza sa fac? Ce poate face el? Cota este indiviza, fiind vorba de o vila monofamiliara si teren aferent.
Va multumesc pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: ContSters59529 , utilizator 23:12, 19 Noiembrie 2008
Puteţi stăpîni bunul împreună. Sau puteţi cere ieşirea din indiviziune, ceea ce presupune fie atribuirea imobilului unuia dintre coproprietari, cu plata sultei aferente, fie vînzarea imobilului şi împărţirea preţului.

Liviu S.Bordaş
O actiune de iesire din indiviziune.

Am raspuns cam in acelasi timp. Daca stiam nu mai raspundeam. :D
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
De ce să nu răspunzi? :(

Plăcerea de a ne întîlni nu contează? :)

Multumesc de viteza raspunsului, si eu ma gindeam la vinzarea casei impreuna cu el, dar nu stiu ce intentioneaza, eu nu-l cunosc personal, eram deja plecat din tara (cetatenie dubla) inca din 1972 chiar daca am avut mereu contacte cu Romania ca ziarist. De fapt eu nu am nimic cu el personal, daca a putut face asta, cineva acolo sus i-a permis sa o faca. 13 ani de procese... Nu vreau sa fac polemica politica. Intrebarea mea era mai mult legata de sansele lui legale in materie. Mai poate face alt recurs, alta contestatie? Mai subliniez ca e vorba de hotarire definitiva irevocabila. Risc sa-mi fac iluzii ca apoi alta lege, alte hotariri sa mi le spulbere?
Multumesc frumos.
Stie cineva ce fase de atac se mai pot avea dupa o hotarire definitiva?

Alte discuții în legătură

Sentinta in anulare edelweis08 edelweis08 Sunt reprezentantul unor salariati, care au castigat acordarea unui spor de 25 % conform legii 46/2008. In procesul la Curtea de Apel, recursul MAPDR a fost ... (vezi toată discuția)
Sulta partaj mauricio mauricio Buna ziua... am nevoie de ajutor... Divortul este definitiv, partajul de asemenea (apel si recurs, hotarare irevocabila)... Trebuie sa dau fostei sotii o ... (vezi toată discuția)
Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)