avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... sentinta in anulare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

sentinta in anulare

Sunt reprezentantul unor salariati, care au castigat acordarea unui spor de 25 % conform legii 46/2008. In procesul la Curtea de Apel, recursul MAPDR a fost respins, si s-a precizat ca sentinta data de judecatorie ramane definitiva.
Acum, directorul institutiei noastre a dispus juristilor din institutie sa faca o actiune prin care sa se dispuna sentinta in anulare.
Este posibil asa ceva cu o sentinta definitiva, in care institutia noastra , desi a fost citata, la ambele procese nu a depus recurs? ( acest lucru a fost facut de catre MAPDR) . Ce sanse de castig au , si ce cai de atac avem noi?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 3 Decembrie 2009
probabil va referiti la ,,contestatia in anulare".
Cazurile de contestatie in anulare sunt prevazute in mod expres la art. 317-318 Cod procedura civila.
Conform art. 320 alin. 3 CPC, hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata.
In ceea ce priveste sansele de castig sau de pierdere, acestea nu pot fi apreciate fara a studia dosarul, hotararea atacata si motivele invocate de partea adversa pentru contestatia in anulare.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
Cristina Pielmus , Avocat
O hotarare definitiva si irevocabila nu mai poate fi schimbata decat prin exercitarea unei cai extraordinare de atac - contestatie in anulare si revizuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare shhomerul shhomerul contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila? (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare - competenta Micaly Micaly Buna ziua A fost formulata contestatie in anulare (si introdusa legal la instanta care a pronuntat decizia) atat [b]impotriva deciziei[/b] cat si ... (vezi toată discuția)
Mai exista vreo cale de atac in cazul unei hotarari irevocabile? Agripinna Agripinna Buna ziua. Sunt parte intr-un proces pe litigii de munca. In prima instanta am castigat. Partea adversa a facut recurs, recurs ce s-a judecat la Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)