buna!
am si eu o intrebare... am lucrat la o firma de instalatii in anul 2007 si firma vrea sa dea in judecata un client care nu si-a platit factura. eu voi fi citata ca martor in acest proces, doar ca am mai multe nelamuriri...
sediul firmei este in Tragoviste, eu acum locuiesc si muncesc in Alba Iulia. sa pot merge la tribunal trebuie sa ma invoiees 2 zile cel putin de la job, plus ca drumul este lung si obositor.
sunt obligata sa ma prezint ca martor? si daca da, cine imi deconteaza cheltuielile cu drumul si absenta de la munca?
cei la care am lucrat sunt obligati sa-mi deconteze cheltuielile sau ar trebui sa faca asta din "placere"....pt ca nu o vor face si eu nu ii voi ruga sa faca asta...
in cazul in care nu ma prezint, care este amenda pe care o voi lua? sau se poate sa dau o declaratie de la distanta?
Se poate solicita instantei administrarea de probe prin comisie rogatorie....Soluţia administrării dovezilor prin comisie rogatorie este facultativă pentru instanţa care a fost sesizată cu judecarea procesului. Ea va aprecia, după împrejurări, dacă trebuie să dispună această măsură, însă instanţa rogată(delegată) nu poate refuza îndeplinirea sarcinii ce i-a fost delegată.