avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... citatie martor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

citatie martor

buna!
am si eu o intrebare... am lucrat la o firma de instalatii in anul 2007 si firma vrea sa dea in judecata un client care nu si-a platit factura. eu voi fi citata ca martor in acest proces, doar ca am mai multe nelamuriri...
sediul firmei este in Tragoviste, eu acum locuiesc si muncesc in Alba Iulia. sa pot merge la tribunal trebuie sa ma invoiees 2 zile cel putin de la job, plus ca drumul este lung si obositor.
sunt obligata sa ma prezint ca martor? si daca da, cine imi deconteaza cheltuielile cu drumul si absenta de la munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 19 Noiembrie 2008
Vorbiti cu cei la care ati lucrat pentru o decontare a cheltuielilor.
cei la care am lucrat sunt obligati sa-mi deconteze cheltuielile sau ar trebui sa faca asta din "placere"....pt ca nu o vor face si eu nu ii voi ruga sa faca asta...
in cazul in care nu ma prezint, care este amenda pe care o voi lua? sau se poate sa dau o declaratie de la distanta?
Se poate solicita instantei administrarea de probe prin comisie rogatorie....Soluţia administrării dovezilor prin comisie rogatorie este facultativă pentru instanţa care a fost sesizată cu judecarea procesului. Ea va aprecia, după împrejurări, dacă trebuie să dispună această măsură, însă instanţa rogată(delegată) nu poate refuza îndeplinirea sarcinii ce i-a fost delegată.
Puteti cere si in sedinta sa fiti platita pentru cheltuielile de drum si eventuale despagubiri.
De asemenea, puteti si sa nu va prezentati.
multumesc mult pentru raspunsuri...si mai am o singura intrebare....daca puteti sa ma ajutati cu inca un raspuns...
daca nu ma prezint ce amenda risc?

Alte discuții în legătură

Buna seara !astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere ... Florentinjenea Florentinjenea Buna seara !Astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere sa ma prezint pentru a mi se înmâna actele de procedura.Am sunat la numărul de contact de ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie pentru martor marinica71 marinica71 am primit o citatie de la politia buzau sa ma prezint in calitate de martor privind savarsirea infractiunii de furt.eu locuiesc la iasi si nu am timpul necesar ... (vezi toată discuția)
Audiere martor/inculpat laur2013 laur2013 In ce conditii un martor poate fi audiat la domiciliul acestuia daca sectia de politie este din alt judet? In ce conditiipoate fi audiat un inculpat daca ... (vezi toată discuția)