avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu semnul intrebarii...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu semnul intrebarii...

Buna seara..
Cazul este urmatorul. Strabunica mea a murit si nu a facut acte niciunui copil si nu a lasat niciun testament. Dezbaterea de mostenire nu poate fi facuta din motive financiare ale altor parti. Cum se poate face impartirea daca sunt 4 frati dintre care unul cedeaza bunicii mele partea lui, adica bunicii mele revenindu-i 50% sa inteleg... Cum poate aceasta obtine acea parte fara a implica financiar acele persoane, cei 3 frati ai bunicii ? Poate obtine bunica mea acea parte in instanta sau cum ?
Va Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 12:26, 15 Martie 2012
Fara dezbaterea succesiunii dupa strabunica nu se poate face nimic! Apoi in urma partajului comostenitorii isi pot valorifica drepturile.
Dezbaterea se poate face fara toti prezenti daca are actul de proprietate ?
Si mai era un amanunt, ceilalti 2 frati nu vor sa faca dezbaterea... cum se poate rezolva asta?
La dezbatere trebuie sa particpe toti succesibilii. Daca ceilalalti frati nu doresc pe cale amiabila sa dezbata succesiunea trebuie mers la instanta, nu inainte de a trece pe la notar pentru o inheiere prealabila si obligatorie pentru instanta data de notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa 30 ani cocoon cocoon Bunicul si bunica mea au decedat acum 3o de ani lasand un testament cu unici mostenitori pe fiica lui si sotul ei. Toti ceilalti fii ai bunicului au dat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Exista vreo posibilă moștenire? Dariuscosmin Dariuscosmin Buna ziua, tatăl meu a plătit taxele și impozitele la primărie pentru bunicul meu decedat în \'99 dar nu sa facut succesiunea, între timp a murit și ... (vezi toată discuția)