Buna seara,
1. trebuie dezbatuta initial succesiunea de pe urma strabunicului.
bunurile din masa succesorala a acestuia se impart intre copiii lui (bunicul si fratii si surorile lui0
2. de pe urma bunicului se impart bunurile copiilor lui IN PARTI EGALE.
tatal dumneavoastra, daca a adus un aport la masa succesorala care poate fi dovedit atunci va putea solicita de la ceilalti succesori desdaunare.
Deci, in concluzie, bunurile bunicului, daca bunica nu mai este nici ea, se impart in 3 parti egale, cate una pentru fiecare dintre copii bunicului (tatal dumneavoastra si cele doua surori daca alt copil nu a mai existat) si tatal dumneavoastra poate cere desdaunare pentru ce a platit el.
Daca nu se inteleg civilizat la notar atunci se va ajunge in instanta.
Cu privire la mostenire va sfatuiesc sa studiati Codul Civil articolele de la 953 la 1163 si macar un an de facultate de drept!
Am uitat sa mentionez ca bunica inca este in viata, și încă ceva , casa in care stam este tot tatăl meu trecut pe rol si surorile lui isi vor dreptul si de aici, în condițiile în care tatăl meu a renovat casa, a făcut contract la apa, canalizare, curent pe numele lui...
A facut, dar nu detine acte de proprietate.
Dupa cum vi s-a explicat mai sus, trebuie dezbatuta fiecare succesiune, in ordinea deceselor, incepand cu proprietarul initial al imobilului (care inteleg ca a fost strabunicul)
Buna ziua,
Succesiunile sunt dezbatute in mod cronologic, succesiv, in functie de decesele survenite.
Prin urmare, este dezbatuta initial succesiunea in urma strabunicului.
Copiii sau sunt succesorii.
De pe urma bunicului succesori sunt copiii, cotele -parti din dreptul de proprietate sunt egale.
Daca tatal dumneavoastra a investit anume sume de bani, in bunurile incluse in masa succesorala, atunci acesta poate invoca un drept de creanta.
Mostenirea poate fi dezbatuta pe cale notariala, cand toti comostenitorii ajung la un acord, ori pe cale judiciara, cand survin divergente intre ei.
Partajul poate fi transat oricand, nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.
In fata notarului public, puteti fi asistat de un avocat, pentru a cunoaste efectele dezbaterii succesorale, ori a impartelii.
Succes.