avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista vreo posibilă moștenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista vreo posibilă moștenire?

Buna ziua, tatăl meu a plătit taxele și impozitele la primărie pentru bunicul meu decedat în '99 dar nu sa facut succesiunea, între timp a murit și strabunicul , la fel fără succesiune, acum tatăl meu mai are 2 surori si nu se inteleg la drept, cat revine fiecăruia după tatăl lor( bunicul) si multe alte neînțelegeri . Tatăl meu este trecut pe rol si a plătit la primărie impozitul pt a face buletin (fiecare la ani diferiti) mie si fratelui meu.
Vreau sa stiu daca surorile tatălui meu au vreun drept , cat anume (dacă au) și în ce lege sau drept se încadrează tatăl meu pentru o moștenire ?
Va multumesc foarte mult.
Buna seara,
1. trebuie dezbatuta initial succesiunea de pe urma strabunicului.
bunurile din masa succesorala a acestuia se impart intre copiii lui (bunicul si fratii si surorile lui0
2. de pe urma bunicului se impart bunurile copiilor lui IN PARTI EGALE.
tatal dumneavoastra, daca a adus un aport la masa succesorala care poate fi dovedit atunci va putea solicita de la ceilalti succesori desdaunare.
Deci, in concluzie, bunurile bunicului, daca bunica nu mai este nici ea, se impart in 3 parti egale, cate una pentru fiecare dintre copii bunicului (tatal dumneavoastra si cele doua surori daca alt copil nu a mai existat) si tatal dumneavoastra poate cere desdaunare pentru ce a platit el.
Daca nu se inteleg civilizat la notar atunci se va ajunge in instanta.
Cu privire la mostenire va sfatuiesc sa studiati Codul Civil articolele de la 953 la 1163 si macar un an de facultate de drept!
Am uitat sa mentionez ca bunica inca este in viata, și încă ceva , casa in care stam este tot tatăl meu trecut pe rol si surorile lui isi vor dreptul si de aici, în condițiile în care tatăl meu a renovat casa, a făcut contract la apa, canalizare, curent pe numele lui...
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
Dariuscosmin, utilizator
A facut, dar nu detine acte de proprietate.
Dupa cum vi s-a explicat mai sus, trebuie dezbatuta fiecare succesiune, in ordinea deceselor, incepand cu proprietarul initial al imobilului (care inteleg ca a fost strabunicul)
Buna ziua,

Succesiunile sunt dezbatute in mod cronologic, succesiv, in functie de decesele survenite.

Prin urmare, este dezbatuta initial succesiunea in urma strabunicului.
Copiii sau sunt succesorii.

De pe urma bunicului succesori sunt copiii, cotele -parti din dreptul de proprietate sunt egale.

Daca tatal dumneavoastra a investit anume sume de bani, in bunurile incluse in masa succesorala, atunci acesta poate invoca un drept de creanta.

Mostenirea poate fi dezbatuta pe cale notariala, cand toti comostenitorii ajung la un acord, ori pe cale judiciara, cand survin divergente intre ei.

Partajul poate fi transat oricand, nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.

In fata notarului public, puteti fi asistat de un avocat, pentru a cunoaste efectele dezbaterii succesorale, ori a impartelii.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune liveomars liveomars Buna ziua! Care este procedura legala pentru taxa de succesiune in urma decesului mamei, mostenitori sunt: sotia si 2 copii. Tatal vrea ca copiii sa renunte ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)
Succesiune Vali14 Vali14 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri, daca se poate. Tocmai am aflat ca rudele de la țara fac succesiunea desi pe noi nu ne-a anuntat nimeni. ... (vezi toată discuția)