avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Handicap gradul I fara insotitor!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Handicap gradul I fara insotitor!

Buna seara , sora mea are un baiat de 17 ani care din pacate de doi ani nu mai poate merge , are distrofie musculara si este tintuit intrun carucior , are certificat de handicap de gradul I cu insotitor.De o jumatate de an , sora mea (insotitor ) a fost data in somaj de catre primaria locala , iar de o luna nu mai beneficiaza de nici un ajutor.Acest copil care nu se poate misca , manca , spala ..primeste doar o indemnizatie de 90 lei.Va rog sa ne spuneti daca este legal de a lua singura speranta a unei mame care a ajuns la disperare , si la cine putem apela pentru a recupera salariul de insotitor .Va multumesc pentru intelegere, Catalina
Cel mai recent răspuns: catalinazhr@yahoo.com , utilizator 15:49, 15 Martie 2012
Pentru clarificarea situatiei cu care se confrunta atat persoana cu handicap cat si insotitorul acesteia,se impune sa contactati personal servciul specializat din primarie
va multumesc pentru promptitudine , dar din pacate de la primarie li s-a spus ca nu sunt fonduri , ca sunt ordine de sus , iar odata ce a fost in somaj nu o mai poate reangaja .. ca si cum copilul sa ridicat in picioare si a plecat ..dar acest lucru din pacate oricat ne-am dori noi nu se mai poate.
Este adevarat ,va confruntati cu o situatie delicata deoarece fondurile sunt asigurate de autoritatea locala
Este un razboi lung dar trebuie sa nu va lasati pagubasi , solicitati de la primarie sa va comunice care este forul superior pe linia protectie sociale , in principiu este DGASPC judetean , mai merita trimis un memoriu catre Ministerul Munci si Protectiei Sociale . Succes mult. Nu va lasati intimidati . Am fost si eu in aceasi situatie si nu am lasat garda jos .
Multumesc mult pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1 floryn70 floryn70 buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la ... (vezi toată discuția)
Reangajarea insotitor persoana cu handicap denisbaby denisbaby buna ziua. Sunt insotitoare de 15 ani a unei fetite cu handicap grav gradul1 definitiv ,din lipsa banilor dupa cum se stie, noi ca insotitori ai persoanelor cu ... (vezi toată discuția)
Drepturile unei persoane cu handicap fizic gradul 1 cu asistent personal / insotitor lonley-wolf lonley-wolf Care sunt drepturile unei persoane cu handicap fizic gradul 1 cu asistent personal / insotitor care nu beneficiaza nici de conditiile minime de trai si care ... (vezi toată discuția)