avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile unei persoane cu handicap fizic gradul 1 cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile unei persoane cu handicap fizic gradul 1 cu asistent personal / insotitor

Care sunt drepturile unei persoane cu handicap fizic gradul 1 cu asistent personal / insotitor care nu beneficiaza nici de conditiile minime de trai si care sunt drepturile asistentilor personali...?
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 15:18, 26 Februarie 2015
Cele reglementate de Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
Persoană majoră sau minoră?
majora, handicapul i-a aparut la 21 de ani, imediat dupa armata...
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
lonley-wolf, utilizator
Ajutorul special, bilete la recuperare, bilete de călătorie (parcă erau vreo 12), nu plătiţi abonament radio-tv, ceva minute la telefon, reduceri la impozit dacă aveţi ceva pe numele dvs.. Trebuie dosare şi aprobări pt fiecare în parte.
Important este că aveţi asistentul personal şi bănui că locuiţi cu familia.
Am avut pe cineva foarte apropiat într-o situaţie extremă.
stiti cumva si daca primariile sunt obligate prin lege la angajarea cu carte de munca a asistentilor personali astfel sa le mearga anumite sporuri pe cartea de munca, sa beneficieze de spitalizare gratuita atunci când e cazul...

ajutorul special e tot una cu ajutorul public de urgenta si carei institutii trebuie sa ma adresez...

Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Asigurarea sociala a persoanelor varstnice irachieru irachieru Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine sfatuindu-ma cum sa procedez cu o persoana in varsta de 69 ani care a suferit un accident vascular in anul ... (vezi toată discuția)
Asistent personal vs indemnizatie insotitor DanAlyna DanAlyna Buna ziua! Prietenul meu a foat incadrat in grad de handicap grav cu insotitor. Odata cu certificatul de handicap a primit prin posta si 2 formulare de ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala adult LucianRO LucianRO Deci,sora mea,are 19 ani,a absolvit liceu+bacalaureat si este la facultate Am o matusa.in varsta de 75 ani,cu grave deficiente de vedere(un ochi este ... (vezi toată discuția)