avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reangajarea insotitor persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reangajarea insotitor persoana cu handicap

buna ziua. Sunt insotitoare de 15 ani a unei fetite cu handicap grav gradul1 definitiv ,din lipsa banilor dupa cum se stie, noi ca insotitori ai persoanelor cu handicap am fost trimisi in somaj cu conditia ca ne vor reangaja. Asta in situatia in care insoţitorii persoanelor cu handicap se supun unor legi speciale şi pot fi disponibilizate doar de comisiile de evaluare a persoanelor adulte cu handicap şi comisia pentru protecţia copilului”
Am primit 1 an de zile somaj dar acum 2 luni mi sa terminat aceasta perioada. Am mers la primarie pentru a intreba de reangajare insa au spus ca deocamdata nu ma pot reangaja si sa mai astept. Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 18:23, 3 Noiembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Legea 448/2006
Art. 39. -
(1) Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa prevada si sa garanteze in bugetul local sumele necesare din care se suporta salarizarea, precum si celelalte drepturi cuvenite asistentului personal, potrivit legii.

Art. 41. -
(3) Parintii sau reprezentantii legali ai copilului cu handicap grav, adultii cu handicap grav ori reprezentantii legali ai acestora, cu exceptia celor cu handicap vizual grav, pot opta intre asistent personal si primirea unei indemnizatii lunare.

Primaria trebuie sa gaseasca banii necesari, ori pentru a va plati salariul de asistent personal ori pentru indemnizatie.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. cum se poate inceta activitatea unui asistent personal ... sandurad sandurad Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui asistent personal la o persoana cu handicap.Asistentul personal de 3luni nu a trecut pe la persoana cu handicap (vezi toată discuția)
Drepturile persoanei cu handicap vizual grav eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in legatura cu drepturile unei persoane cu handicap grav vis-a-vis de Legea nr. 448/2006. Legea nr. 448/2006 prevede ca: Art. 42. - ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap palsecam palsecam Buna ziua, Mama mea este, din anul 2000, persoana cu handicap grav, gr. I, cu asistent personal. Doreste sa renunte la asistent si ar vrea sa stie daca, in ... (vezi toată discuția)