Buna seara, peste cateva zile fac 17 ani. Am primit cadou o masina (pt a invata pe ea). Am iesit cu ea sa fac o tura (pe strada de langa, intorc, inapoi acasa in fata portii). Pe strada cealalta, a venit o masina pe contrasens, eu am franat si am cotit usor lovind o masina parcat (doar putin infundata). Proprietara cum a iesit la poarta (in mari nervi) a sunat la 112. Politia a venit imediat, au ajuns si parintii mei care erau plecati in vizita. Am dat declaratii apoi am mers la politie, mi-au facut dosar penal cu nr XXXX. Intrebarea mea e urmatoarea: e prima oara cand s-a intamplat! Ce patesc, daca raman cu cazier pe viata!! si cand pot da de carnet? Pot da cand fac 18 ani, adica peste un an? Va multumesc frumos! :)
Nimeni nu ramane cu cazier toata viata, exista institutia reabilitarii in functie de condamnarea primita. Angajati-va un avocat, infractiunea savarsita este destul de grava. Momentan ganditi-va cum sa va faceti apararea, fiti sincer cu organele de urmarire penala pt a primi o pedeapsa cat mai usoara, carnetul este ultima problema ce ar trebui sa va preocupe.
In functie de circumstantele reale si personale ce vor rezulta din probatoriul administrat in cauza, pentru infractiunea savarsita se poate pronunta fie o solutie de netrimitere in judecata (scoatere de sub urmarire penala), fie o solutie de trimitere in judecata, caz in care se poate dispune fie o condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare, fie o condamnare la pedeapsa inchisorii cu suspendarea executarii.
Solutia depinde de apararea de care intelegeti sa va prevalati, dar si de ceilalti factori care vor influenta in final convingerea organelor judiciare.
In privinta dreptului de a sustine examenul pentru permisul de conducere, apreciez ca asupra acestei chestiuni se pot face discutii numai dupa ce se va pronunta una dintre solutiile enuntate mai sus.