Buna ziua,
Suntem 2 prieteni si seara trecut intr-un moment d inconstienta am fost la o benzinarie cu o masina cu nr false,am bagat benzina si am plecat.cativa metri mai inkolo un echipaj d politie ne-a oprit pt un control de rutina .in timpul verificarii un angajat al benzinariei a venit si i-a spus politistului c s-a intamplat..auzind acestea politistul l-a luat p sofer si p angajatul benzinariei si i-a dus la sectie pt a da declaratie..akolo soferul a declarat urmatoarele:intrand in bnzinarie pasagerul din dreapta a coborat si a alimentat cu benzin.iar soferul a coborat si el si a sters geamul.dupa care au plecat fara sa plateasca..dupa diferite verificari politistii au sesizat k placutele d inmatriculare ale masini apartineau altei masini..iar angajatul benzinariei a depus si el plangere impotriva noastra declarand cele intamplate.(cateva detalii importante:.la sectia d politi au fost facute poze, la benzinarie sunt camere,.suma datorat a fost restituita, nici eu si nici pietenul meu nu am mai avut antecedente).va rog sa ma lamurit daca se poate c se va intamopla cu cel care a alimentat masina si cu soferul c se va intampla cu permisul sau si c pedeapsa va primi pentu numerele false.care sunt sfaturile dumneavoastra si cum credeti k se va finalize cazul din cele relatate.
Este un concurs de infractiuni: furt calificat si conducerea unui autovehicol cu numere false de inmatriculare. Ambele persoane vor raspunde penal de savarsirea acestor infractiuni, ramane ca organul de cercetare penala sa descopere gradul de participare. Nu cred ca se va scapa fara condamnare penala.
Cam greu de zis, tinand cont ca este vorba despre un concurs de infractiuni. Depinde ce probe aveti in apararea celor vinovati, dar in primul rand trebuie sa se regrete fapta si sa convingeti de acest lucru organele de cercetare penala.