avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Propunere administrator societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Propunere administrator societate

eu am 18 ani sunt clasa a 12 a! vreau sa dau la contabilitate si am primit o propunere pe timp de vara de a fi reprezentant legal la o terasa din statiunea mamaia! de aceasta terasa se ocupa un prieten de al meu dar nu are 18 ani si are nevoie de un reprezentant legal! eu ar trebui doar sa reprezint firma in urma controalelor de genul SANEPID, FISC, etc. am vreun risc in aceasta afacere?? reprezentantul legal trebuie sa fie neapartat administrator?
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 07:48, 15 Martie 2012
Aici eram:), fara rugaminte. :)

Nu vrei tu sa-ti vezi de treaba si sa te pregatesti pentru admitere? Reprezentantul legal este administratorul societatii.

In responsabilititatile administratorului intra:
- asigurarea tuturor formelor legale privind incadrarea in munca a salariatilor (fise de protectia muncii si PSI, medicina muncii etc.) firmei,
- respectarea legislatiei financiar-contabile,
- asigurarea relatiilor cu institutiile statului,
- stabilirea si verificarea derularii programului de lucru,
- asigurarea starii de legalitate a punctelor de lucru (inregistrare mentiuni la Registrul Comertului, autorizatii de functionare, autorizatii pentru substante toxice, registre de control, respectarea obligativitatii de afisare la loc vizibil a tuturor actelor necesare etc),
- stabilirea cotelor de adaos,
- gestionarea bunurilor societatii,
- verificarea stocurilor firmei,
- verificarea intocmirii corecte a documentelor privind operatiile de gestiune,
- asigurarea unor conditii propice derularii activitatii firmei.
nuu este foarte riscant sa fi administrator numit in actul constitutiv, nu merita , parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma constructii adrian_huned adrian_huned Am nevoie de unde sfat. Am primit astazi o propunere de la firma la care lucrez sa devin ADMINISTRATOR FIRMA, as dorii sa intreb ce avantaje si ce dezavantaje ... (vezi toată discuția)
Preluare firma floricaadrian floricaadrian la preluarea de firma eu ca si administrator mai pot avea probleme potrivit oug 54/2010? (vezi toată discuția)
Infiintare vopsitorie (non-auto) intr-un garaj ctoma2005 ctoma2005 Buna ziua. Intentionez sa cumpar un garaj si sa il folosesc ca si vopsitorie (de obiecte,nu necesita mult loc). In primul rand, care este statutul unui ... (vezi toată discuția)