avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale preluare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

preluare firma

la preluarea de firma eu ca si administrator mai pot avea probleme potrivit oug 54/2010?
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 09:50, 30 Ianuarie 2013
Cine "preia" firma? Sa intelegem ca se cesioneaza partile sociale detinute de actualii asociati catre alte persoane, iar dumneavoastra va pastrati calitatea de administrator?
Atat timp cat detineti aceasta calitate raspundeti in aceeasi masura cum ati raspuns si pana la "preluarea" firmei.
legea 31/1990 privind societăţile comerciale stabileşte la art. 72 că obligaţiile şi răspunderea administratorilor sunt reglementate de dispoziţiile referitoare la mandat şi de cele special prevăzute în lege.
Obligaţiile şi responsabilităţile unui administrator sunt :
- asigurarea tuturor formelor legale privind încadrarea în muncă a salariaţilor (fişe de protecţia muncii şi PSI, medicina muncii etc.) firmei,
- respectarea legislaţiei financiar-contabile,
- asigurarea relaţiilor cu instituţiile statului,
- stabilirea şi verificarea derulării programului de lucru,
- asigurarea stării de legalitate a punctelor de lucru (înregistrare menţiuni la Registrul Comerţului, autorizaţii de funcţionare, autorizaţii pentru substante toxice, registre de control, respectarea obligativităţii de afişare la loc vizibil a tuturor actelor necesare etc),
- stabilirea cotelor de adaos,
- gestionarea bunurilor societăţii,
- verificarea stocurilor firmei,
- verificarea întocmirii corecte a documentelor privind operaţiile de gestiune,
- asigurarea unor conditii propice derulării activităţii firmei.

La aceste obligaţii se pot adaugă prin contractul de muncă, sau prin încheierea unui contract de administrare şi o serie de alte sarcini, cum ar fi: elaborare de planuri de vânzări, cumpărări, urmărirea realizării sarcinilor de plan, implementarea politicilor de vănzare, negociere şi încheiere contracte comerciale, supravegherea activităţilor, dimensionare bugete, transmiterea comenzilor de achiziţii, gestiune baze de date clienţi etc.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
ContSters136598, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma constructii adrian_huned adrian_huned Am nevoie de unde sfat. Am primit astazi o propunere de la firma la care lucrez sa devin ADMINISTRATOR FIRMA, as dorii sa intreb ce avantaje si ce dezavantaje ... (vezi toată discuția)
Propunere administrator societate madale3344 madale3344 eu am 18 ani sunt clasa a 12 a! vreau sa dau la contabilitate si am primit o propunere pe timp de vara de a fi reprezentant legal la o terasa din statiunea ... (vezi toată discuția)
Fisa post spalator vehicule cor 91 42 01 nadia_odagiu nadia_odagiu Buna seara! Sunt interesat de fisa postului pentru urmatoarele calificari: - spalator vehicule - administrator spalatorie auto Va ... (vezi toată discuția)