avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator firma constructii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator firma constructii

Am nevoie de unde sfat.
Am primit astazi o propunere de la firma la care lucrez sa devin ADMINISTRATOR FIRMA, as dorii sa intreb ce avantaje si ce dezavantaje sunt in acest domeniu.
Mentionez ca este un domeniu nou pt mine, eu fiind INGINER IT de meserie.
Ma poate ajuta cineva cu o pare sau un sfat?
Va multumesc anticipat,
Cu Stima
Adrian

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 12:19, 24 Mai 2012
Ca administrator de societate aveti responsabilitati si drepturi
In responsabilititatile administratorului, de obicei, intra:
- asigurarea tuturor formelor legale privind incadrarea in munca a salariatilor (fise de protectia muncii si PSI, medicina muncii etc.) firmei,
- respectarea legislatiei financiar-contabile,
- asigurarea relatiilor cu institutiile statului,
- stabilirea si verificarea derularii programului de lucru,
- asigurarea starii de legalitate a punctelor de lucru (inregistrare mentiuni la Registrul Comertului, autorizatii de functionare, autorizatii pentru substante toxice, registre de control, respectarea obligativitatii de afisare la loc vizibil a tuturor actelor necesare etc),
- stabilirea cotelor de adaos,
- gestionarea bunurilor societatii,
- verificarea stocurilor firmei,
- verificarea intocmirii corecte a documentelor privind operatiile de gestiune,
- asigurarea unor conditii propice derularii activitatii firmei.

La aceste obligatii se pot adauga (prin contractul de munca sau prin incheierea unui contract de administrare) si o seama de alte sarcini, cum ar fi: elaborare planuri de activitate si urmarirea realizarii lor, implementare politici de vanzare, negociere si incheiere contracte comerciale, supraveghere activitatii, dimensionare bugete, transmiterea comenzilor de achizitii, gestiune baze de date clienti etc.
In ce priveste raspunderea administratorului, aveti la link-ul de mai jos o prezentare elaborata:
[ link extern ]
Cat priveste drepturile, orientati-va studiind actul constitutiv al societatii respective.
Calitatea de administrator intr-o societate comerciala poate atrage si raspunderea in solidar cu societatea pentru datoriile ei (art. 27 Cod procedura fiscala), raspundere penala (art. 138 si urmatoarele din legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, art. 272 si urmatoarele din legea nr. 31 / 1990 privind organizarea si functionarea societatilor comerciale).
administrator NU, orice altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma floricaadrian floricaadrian la preluarea de firma eu ca si administrator mai pot avea probleme potrivit oug 54/2010? (vezi toată discuția)
Propunere administrator societate madale3344 madale3344 eu am 18 ani sunt clasa a 12 a! vreau sa dau la contabilitate si am primit o propunere pe timp de vara de a fi reprezentant legal la o terasa din statiunea ... (vezi toată discuția)
Documente de afisat 18bubu 18bubu la un punct de lucru ce acte trebuie sa afisez:certificat de inmatriculare, denumire, etc in ce acte normative le gasesc pe toate ms (vezi toată discuția)