Buna seara am facut testul adn acum o luna si jumatate am fost la institutul medico-legal el a platit suma de 27 de milioane pt testul de paternitate recunoastere paternitate ni s-au luat probe de saliva fara sange apoi s-a dovedit in instanta ce este copilul lui si el a zis ca va plati pensia alimentara dar nu stiu nu cred asa ceva si de aceea am si eu o intrebare la dvs:Se poate sa imi dea banii din urma pe 3 ani si 8 luni sa imi plateasca pensia alimentara din urma?Si ce drept de vizita i se poate acorda lui din moment ce el nu a platit pensia alimentara niciodata are abandon de familie si contestare paternitate in instanta are dreptul sa i-a copilul la el acasa si cat timp ii va da justitia dreptul la vizita?Are dreptul sa o vada inainte daca nu i s-a oferit in instanta inca un program de a vedea copilul?Acum se da bine pe langa mine si avocata mi-a spus sa nu vb cu ei pana nu se finalizeaza totul.Va multumesc tare mult o seara buna.:)
Este obligat sa va plateasca pensie de intretinere de la data introducerii actiunii de stabilire a paternitatii, dar numai dupa ce se va pronunta o hotarare in acest sens. Daca nu aveti inca o hotarare nu este obligat inca sa plateasca.
Va avea dreptul de vizitare a minorului numai in modalitatea stabilita de instanta, asta indiferent daca a achitat sau nu pensia de intretinere la care a fost obligat.
Daca nu achita pensia de intretinere la care a fost obligat dvs. aveti posibilitatea sa faceti plangere la politie pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Toate astea se vor putea face dupa ce veti avea hotararea de stabilire a paternitatii, obligarea lui la pensie de intretinere si stabilirea programului de vizitare.