avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate stabilita, pensie de intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate stabilita, pensie de intretinere retroactiv ?

Buna seara am facut testul adn acum o luna si jumatate am fost la institutul medico-legal el a platit suma de 27 de milioane pt testul de paternitate recunoastere paternitate ni s-au luat probe de saliva fara sange apoi s-a dovedit in instanta ce este copilul lui si el a zis ca va plati pensia alimentara dar nu stiu nu cred asa ceva si de aceea am si eu o intrebare la dvs:Se poate sa imi dea banii din urma pe 3 ani si 8 luni sa imi plateasca pensia alimentara din urma?Si ce drept de vizita i se poate acorda lui din moment ce el nu a platit pensia alimentara niciodata are abandon de familie si contestare paternitate in instanta are dreptul sa i-a copilul la el acasa si cat timp ii va da justitia dreptul la vizita?Are dreptul sa o vada inainte daca nu i s-a oferit in instanta inca un program de a vedea copilul?Acum se da bine pe langa mine si avocata mi-a spus sa nu vb cu ei pana nu se finalizeaza totul.Va multumesc tare mult o seara buna.:)
Cel mai recent răspuns: POP ILDIKO , Avocat 05:55, 15 Martie 2012
Este obligat sa va plateasca pensie de intretinere de la data introducerii actiunii de stabilire a paternitatii, dar numai dupa ce se va pronunta o hotarare in acest sens. Daca nu aveti inca o hotarare nu este obligat inca sa plateasca.
Va avea dreptul de vizitare a minorului numai in modalitatea stabilita de instanta, asta indiferent daca a achitat sau nu pensia de intretinere la care a fost obligat.
Daca nu achita pensia de intretinere la care a fost obligat dvs. aveti posibilitatea sa faceti plangere la politie pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Toate astea se vor putea face dupa ce veti avea hotararea de stabilire a paternitatii, obligarea lui la pensie de intretinere si stabilirea programului de vizitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o nelamurire ma ajutati? - program de vizita minor dana_scmpk dana_scmpk Buna seara dupa cate ati vazut e o poveste intreaga am tot scris luni la rand si deodata nu am mai intrat ca am tot avut ceva probleme dar asta nu conteaza dar ... (vezi toată discuția)
Tatăl copilului meu contestă paternitatea, deși a recunoscut minorul. vreau să-l notific prin executor pentru un test adn, cum îl pot obliga să se prezinte dacă nu vrea? Anastasia93 Anastasia93 Bună ziua. Am un copil de 3 ani şi 5 luni recunoscut de tatăl lui. Despărțirea noastră s-a produs când copilul avea 3 luni şi jumătate (nu am fost ... (vezi toată discuția)