avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am si eu o nelamurire ma ajutati? - program de vizita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am si eu o nelamurire ma ajutati? - program de vizita minor

Buna seara dupa cate ati vazut e o poveste intreaga am tot scris luni la rand si deodata nu am mai intrat ca am tot avut ceva probleme dar asta nu conteaza dar am si eu o nelamurire ma puteti ajuta in privinta aceasta?Eu cu fostul meu sot ne judecam pentru un copil care nu a vazut-o de 4 ani pensia alimentara nu mi-a platit niciodata si copilul l-a vazut cand a facut adn-ul ca sa se convinga daca este al lui sau nu acest lucru s-a convins dar acum nu vrea sa plateasca pensia alimetara din urma i-am facut plagere la politie si la parchet cei de la politie i-au trimis dosarul in instanta si instanta a spus ca nu are servici si sa merg pe alte cai ca tot tre sa imi plateasca sabag dosarul in penal si i-au facut si cazier din cate stiu de la avocata dar nu asta e problema cat ne judecam pentru programul de vizita pentru copil si el copilul nu il cunoaste ca tata il cunoaste pe tatal de al doilea care a crescut-o de la 2 ani si jumatate si acum fata are 4 ani si 8 luni dar el nu vrea la domiciliul meu sa o vada el doreste la el acasa in vacante sarbatori de vineri si pana duminica sa vina sa o i-a credeti ca daca nu ajungem la un consens in sensul acesta judecata o sa ii acorde dreptul acesta sa o i-a la programul acesta impus de el mai ales ca sora lui este avocata?Eu vreau la mine acasa dar el nu doreste asa ceva dar fata mea nu il cunoaste pe el si mai ales cand are o gramada de pasi gresiti adika :pensia neplatita din urma cu 4 ani testul adn,contestare paternitate,abandon de familie,ii se acorda acest program stupid pe care el il doreste mai ales ca nu lucreaza si sta singur ca mama lui lucreaza in belgia.va multumesc si sper sa imi raspunde-ti si mie
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 19:04, 11 Iulie 2012
Ceea ce este sigur in cazul dvs este ca tatal va obtine un program de vizitare a minorei, intrucat legea prevede obligativitatea mentinerii legaturilor parintesti intre tata si copil.

Numai ca mentinerea acestei legaturi trebuie sa aiba la baza interesul superior al copilului.

Numai instanta va putea decide in cazul dvs, tinand seama de toate probele cauzei.
Probabil ca va fi un program de vizitare stabilit in mod gradual pana cand minora se va invata cu tatal ei care practic este un strain pentru ea.
Conform legislatiei, minorul are nevoie de tatal care l-a conceput iar acel tata biologic are drepturi peste drepturi, facandu-se abstractie de obligatii, cel putin la noi in tara.
Legislatia prevede obligatia ca parintii sa asigure toate conditiile materiale si spirituale in mod solidar, in aceeasi masura, ori, in cazul Dvs., taticul nu si-a achitat obligatiile, inseamna ca a lezat interesul major al minorei.
In plus, testele psihologice demonstreaza ca un copil este traumatizat psihic prin smulgerea fortata din mediul familial de catre un strain, chiar daca acel strain l-a conceput. Fata se va simti abandonata si va va reprosa ca ati parasit-o.

In orice situatie insa, daca minorul refuza sa plece singur ca tata, plange, etc. , nimeni nu il poate smulge de langa Dvs., chiar si cu o Hotarare judecatoreasca in mana. In definitiv, copilul nu este condamnat, ca sa fie saltat impotriva vointei sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)
Ordonanta prezidentiala incredintare minor oanapdv oanapdv unde ot gasi textul ordonantei prezidentiale pentru incredintare minor? (vezi toată discuția)
Dreptul familiei! nephilim nephilim 1. Sunt o mama singura cu o fetita de 6 ani , nascuta dintr-o relatie nelegalizata, o \"aventura\" daca mi se permite exprimarea. 2. De un trei de zile , am o ... (vezi toată discuția)