avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta prezidentiala incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta prezidentiala incredintare minor

unde ot gasi textul ordonantei prezidentiale pentru incredintare minor?
Cel mai recent răspuns: ramona2612 , utilizator 13:57, 20 Iulie 2011
Prevederile legale care guverneaza aceasta materie sunt art.581 -582 c.pr.civ
Nu exista un astfel de text (special pentru minor)...ordonanta presedintiala este hotararea judecatoreasca data potrivit unei proceduri speciale si sumare, prin care instanta civila dispune luarea unor masuri vremelnice in cazuri urgente, pentru pastrarea unui drept care ar fi prejudiciat prin intarziere, pentru prevenirea unor pagube inerente precum si pentru inlaturarea impedimentelor ce s-ar ivi cu prilejul executarii titlurilor executorii recunoscute ca atare de legea civila.

Probabil va referiti la posibilitatea formularii unei astfel de ordonante pentru incredintare minor, iar raspunsul este afirmativ, in functie de particularitatile cauzei...
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
acele articole cu referire la prevederile care o guverneaza le-am vazut, dar aceasta ordonanta nu are si ea un text? sau un nr si un an de publicare? nu stiu unde sa ii caut textul in lege.Vreau sa citesc in intregime continutul acesteia. Am vazut ca vorbiti de o "materie" este chiar atat de complexa structura ei?
multumesc pentru lamurire. dar ce pot obtine prin aceasta? de exemplu daca am un copil in afara casatoriei, si tatal acestuia nu a vrut sa il recunoasca la nastere iar ulterior s-a stabilit paternitatea prin test ADN, se poate interzice dreptul la vizita ( tatalui prin ordonanta) chiar daca plateste pensie alimentara? sau poate sa imi asigure ca tatal minorei nu va putea lua copilul de langa mama?
Asa cum am aratat mai sus, aceasta ordonanta are un caracter vremelnic (temporar), iar prin ea nu se poate interzice dreptul unui parinte de a-si vizita copilul (afara de cazul in care acesta e decazut din drepturi)...tatal nu va putea lua copilul decat in cazul in care ii este incredintat sau in cadrul programului de vizita!

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita a minorului dana73_76 dana73_76 Buna ziua ,am un minor in varsta de 2 anisori si 6 luni care momentan din cauza unor certuri familiare < ma gonit sotul de acasa acum un an:tomato: > a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala geanina21 geanina21 am un copil de4 ani si 9 luni cu grave probleme de sanatate( o operatie pe cord deschis, autism atipic cu retardare mentala severa). am introdus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala notisvaly notisvaly absenta copilului timp de 5 saptamani de la gradinita unde a frecventat 2 ani de zile prin parasirea domiciliului din mediul urban de catre mama impreuna cu ... (vezi toată discuția)