avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariilor si alte drepturi - decizie executorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariilor si alte drepturi - decizie executorie

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:

Am castigat in tribunal definitiv si irevocabil procesul cu fostul meu angajator.
Am cistigat drepturile salariale pe toata perioada incepand din data concedierii si pina la data reangajarii efective.
Pe langa salariile indexate si actualizate, angajatorul este obligat sa-mi plateasca si celelalte drepturi de care as fi beneficiat.
Inteleg aici ca ar fi vorba de eventuale prime si al 13 salariu.
Cu toate acestea, mi s-a spus de catre fostul angajator ca nu voi primi nici o prima si nici al 13-lea salariu, chiar daca ceilalti colegi au beneficiat de acestea, ca legea nu ii obliga deloc in privinta aceasta.
Este adevarat sau nu?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 15 Martie 2012
Daca in hotarare scrie ca este obligat sa va acorde si celelalte drepturi de care ati fi putut beneficia atunci trebuie sa va plateasca si aceste drepturi, respectiv al 13 salariu si prime. Beneficiati numai de primele care s-au acordat tuturor salariatilor, nu de cele care s-au acordat individual pentru merite personale ale anagajatilor.
Legea nu-l obliga la plata unor prime sau al treisprezecelea salariu , decat daca acordarea acestora este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului, in reg.intern al acestuia sau in c.i.m...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 13-lea salariu Marinelag Marinelag Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca concediul medical luat intr-un an scade valoarea celui de-al 13-lea salariu? Si cum se calculeaza. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca si concedieri colective Gsl Gsl Buna ziua, societatea unde lucrez de 10 ani s-a hotarat sa faca concedieri colective si acest lucru a inceput ieri. Printre cei concediati ma numar si eu si ... (vezi toată discuția)
Cistig de cauza in instanta viss_vass viss_vass Buna seara! In urma cu vre-o 7 luni am deschis subiect cu privire la disponibilizarea mea abuziva. Am actionat in instanta si o sa am cistig de cauza . Acum am ... (vezi toată discuția)