avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... as dorii sa-mi dau demisia fara sa stau in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

as dorii sa-mi dau demisia fara sa stau in preaviz

Buna ziua,Sunt angajata la o firma din data de 14.03.2011 si as dorii sa-mi dau demisia la zi fara sa stau in preaviz de si in contractul de munca scrie ca tre sa stau 15 zile in preaviz.
Pana acuma nu am putut pleca din cauza ca am fost angajata din somaj,iar daca plecam mai rpd de un an de zile trebuia sa duc inapoi la somaj suma de 500 ron care am primit0o de la ei ca mi-am gasit loc de munca in timpu somajului.Daca am fost angajata din 14.03 inseamna ca azi 15.03 am anul,nu-i asa?
Intrebarea mea este daca pot sa-mi dau demisi cu ziua de azi fara ca patronul sa ma oblige sa stau 15 zile in preaviz?
Multumesc anticipat pentru raspuns! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: hgabi , utilizator 10:26, 15 Martie 2012
Ati semnat un contract de munca in care v-ati obligat sa respectati clauzele referitoare la previz. In cazul in care una dintre parti o anunta pe cealalta de incetarea raporturilor, atat dvs. cat si angajatorul v-ati obligat sa respectati acest termen de preaviz, deci este obligatia fiecaruia sa il respecte, Daca angajatorul v-ar fi anuntat ca veti fi concediata, era obligat sa va acorde acest preaviz? Cu siguranta ca veti spune: "Da, sa respecte termenul de preaviz, fiindca mie ca angajat imi trebuie timp ca sa-mi gasesc de lucru" . Corect gandit. Acesta este rostul preavizului, iar dvs. tare v-ati fi suparat daca angajatorul nu il respecta. Acum situatia este inversa, nu credeti ca si dvs. trebuie sa respectati intelegerea facuta? Angajatorului nu ii trebuie timp sa-si gaseasca om in locul dvs? Trebuie sa intelegeti ca acesta este rostul termenului de preaviz.
Doar daca angajatorul accepta demisia dvs.fara respectarea termenului de preaviz, puteti pleca inainte. Aceasta inseamna ca el isi asuma acest lucru, si va fi specificat in cererea dvs. de demisie: "Aprobat fara respectarea termenului de preaviz". Fara acest acord, poate sa va dea in judecata, daca plecarea dvs.inainte de vreme i-a produs prejudicii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile modificari ale codului muncii in 2010 referitoare la preaviz Nicole83 Nicole83 Am inteles ca s-au schimbat cate ceva in codul muncii anul acesta. Pe mine m-ar interesa partea referitoare la preaviz. Vreau sa plec de la firma la care sunt ... (vezi toată discuția)
Demisie octaviana_26 octaviana_26 lucrez intr-un supermarket si intentionez sa plec. vreau sa ii anunt. pot pleca doar dandu-mi demisia? sau cat trebuie sa mai stau? daca imi dau demisia azi si ... (vezi toată discuția)
Mai pot reveni in somaj? diana23ingrid diana23ingrid Buna seara....am fost in somaj si am beneficiat de somaj 2luni de zile...intre timp m am angajat pe perioada nedeterminata și aș beneficia si de cei 30 %din ... (vezi toată discuția)