avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema cu proprietarul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema cu proprietarul

Buna ziua. Nu stiu daca postez corect, imi cer scuze. Am o problema cu proprietarul garsonierei in care stau cu chirie. Marti, eram la munca si mi-a trimis un mesaj, intr-o ora daca nu sunt acasa schimba yala si nu mai intru in casa. Am avut cateva luni grele, nu am avut un loc de munca, si am avut datorii la intretinere si la caldura, pe care ieri le-am achitat. Contractul incheiat cu el nu este inregistrat la fisc, viza de flotant nu ne-a facut, deoarece nu este proprietarul legal al garsonierei, ea fiind a unei rude plecata in strainatate. Mi-a zis ca are imputernicire, dar nu am vazut nici un act, si cand am pus problema vizei de flotant, mi-a spus ca o sa o rezolvam in august.Prietena mea, cu care stau in chirie a vrut sa ia niste haine de schimb cand a auzit ca a schimbat yala, dar nu a fost lasata. M-am certat cu el marti seara, si m-a amenintat ca imi pierd locul de munca si imi face o gramada de probleme, si ca o sa imi petrec noaptea la o sectie de politie, si ca asta e cartierul in care s-a nascut si a crescut si ca nu imi permit sa tip la el. Ma scuzati daca am postat aiurea, si m-am cam balbait, dar nu pot sa gandesc limpede. Am 21 de ani, lucrez, si sunt la facultate. Imi puteti da un sfat ce sa fac? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AndreiSeserman , utilizator 16:02, 15 Martie 2012
intrebarea care se pune : aveti datorii la chirie la el ?
ați făcut o greșeală neînregistrând contractul la organele fiscale,aceasta pentru că vă îngreunează dovada contractului de locațiune în eventualitatea unui litigiu. se poate totuși face dovada acestui act prin chitanțe, adeverințe și martori.
aveți dreptul să faceți o plângere la poliție pentru tulburare de posesie.
Proprietarul (sau nudul proprietar în cazul dvs) este obligat să vă asigure, în calitate de locatar, folosința liniștită și utilă pe tot timpul locațiunii.

nici măcar dacă n-ați plătit chiria, așa-zisul proprietar nu are dreptul să acționeze în acest mod. în acest caz procedura este ca proprietarul să ceară în instanță evacuarea pentru neplata chiriei.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
george_puchiu, utilizator
In primul rand incercati sa va intelegeti amiabil, poate sunteti mai convingator daca ii spuneti ca a savarsit infractiunea de evaziune fiscala neinregistrand contractul.
Fapta savarsita nu se poate incadra la tulburare de posesie ci putem vorbi despre infractiune de tulburare a folosintei locuintei sau chiar de violare de domiciliu daca a si intrat in apartament fara acordul dvs.
la el nu am nici o datorie.
el nu imi da nici o chitanta ca ii platesc chiria, am un contract de internet pe numele meu la adresa respectiva

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu copil major vip3rutzu vip3rutzu Buna ziua, Am 22 de ani si caut consiliere legala in legatura cu tatal meu Tatal meu mi-a facut viata un iad de cand m-am nascut.. Recent am avut niste ... (vezi toată discuția)
Institutiile statului roman iti trimit corespondenta pe adresa din buletin, sau pe cea din viza de flotant? buletinchirias2019 buletinchirias2019 Am buletinul recent expirat si nu ma pod duce in orasul natal sa il reinnoiesc. Stau in chirie cu contract la anaf, dar proprpetarii nu vor sa ma ia in spatiu ... (vezi toată discuția)
Locatorul poate exercita dreptul de retentie? Pandinvs Pandinvs Buna ziua! Eu nu mă mișc prea sigur în lumea legislației (posibil, că nici alții...). Mă gândesc, că întrebarea mea va ajuta și ... (vezi toată discuția)