avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce acte primesti cand radiezi un pfa?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce acte primesti cand radiezi un pfa?

In 2006 am deschis un pfa si in 2010 l-am radiat..teoretic.mi au zis ca o sa imi trimita in scris acasa o dovada ca a fost radiata dar totusi nu am primit nimic de la ei.la ei in calculator figurez ca radiat si am reusit sa obtin un print screen in care apare ca radiata dar tot nu am nimic oficial cu stampila semnatura etc in care sa scrie ca este radiata si bla bla..nu ar trebui sa primesc un certificat de lichidare sau ceva de genu?
Cel mai recent răspuns: florin_adrian , utilizator 17:26, 16 Martie 2012
Teoretic trebuia sa primiti un certificat de radiere, poate nu v-ati dus dvs. sa il ridicati. Puteti la momentul actual sa solicitati la Registrul Comertului din judetul unde a fost inregistrata P.F.A. o copie dupa acesta.
pai nu am fost nicioadata inregistrat la registrul comertului.
Eu am totusi o problema cu pfa asta. Eu l-am deschis pe "alte servicii" dupa care ei cand mi-au dat certificatul de atestare fiscala mi-au atribuit un cui care este al unui doctor veterinar si eu nu am fost niciodata inregistrat la registrul comertului.dupa care cand mia venit o ultima regularizare apaream la activitate ca broker de asigurari.
Pentru asta vreau sa fac o cerere de audienta la director. Aveti idee cum se redacteaza ce ar trebui sa scriu pe acolo,e ceva tipizat?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
george-neagu, moderator
Pana in 2008, legea care reglementa PFA-urile a fost Legea 300/2004, actele fiind depuse si eliberate la primariile in raza careia domicilia comerciantul. Primaria facea o corespondenta cu registrul comertului de unde obtinea certificatul de inregistrare si certificatele constatatoare de autorizarea activitatii pe care le elibera tot primaria. Odata cu intrarea in vigoare a OUG 44/2008, actele se depun de catre solicitant direct la registrul comertului. Este adevarat ca in cuprinsul acestei ordonante primariile pot in continuare sa presteze catre solicitanti acest serviciu, dar cazurile in care primariile se implica in acest demers sunt rarisime. Puteti sa solicitati in scris registrului comertului sa va puna la dispozitie rezolutia prin care s-a dispus radierea PFA-ului sau sa solicitati de la arhiva registrului o copie certificata dupa aceasta rezolutie.
eu deschis acest pfa in 2006 si nu am avut nici o treaba cu primaria.toate actele pe care le am depus le depus strict la anaf craiova..????

Alte discuții în legătură

Pfa radiat marespatricia marespatricia M-am trezit in luna mai cu PFA-ul radiat, desi am primit in fiecare an avizul primariei pe autorizatie. Ce ar trebui sa fac acum ca sa imi reiau activitatea pe ... (vezi toată discuția)
De cand curge termenul de 15 zile pentru depunerea actelor inchidere pfa?i Popu Popu Buna, am radiat PFA-ul de la registrul comertului, am depus cererea pe data de 30 decembrie 2015, rezolutia a fost data in data de 31 decembrie 2015, ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa la anaf miruna82 miruna82 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pentru radierea de la ANAF a unui PFA cu norma de venit si platitor de TVA. Mentionez ca anul acesta nu s-a ... (vezi toată discuția)