avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu legal

Cum se calculeaza plata concediului legal .
Concediile medicale se scad din nr. zilelor de concediu legal pe un an la care ai dreptul .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 15 Martie 2012
Art. 150 C.mun. prevede modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru CO, si anume:
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

Referitor la concediul medical , exista o hotarare a Curtii Europene de Justitie in interpretarea art.7 din Directiva 2003/88 care a decis ca, concediu medical nu mai diminueaza concediul de odihna.

Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Chiar daca art.145 alin. (2) din Codul muncii republicat nu a fost modificat, durata concediului de odihna nu mai este afectata de concediul medical.... insa pentru a se obtine acest efect este necesara actionarea in instanta a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza concediul de odihna corinuta corinuta Daca un salariat are dreptul la 21 de zile concediu de odihna, si pe parcursul acelui an va fi in concediu medical 3 luni, la cate zile de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna econo econo Durata concediului anual de odihnă(21 zile) este raportata la durata timpului de lucru? (vezi toată discuția)
Calcul compensatie concediu odihna pgabriel28 pgabriel28 cum se calculeaza valoarea compensatiei pentru concediul de odihna neefectuat de 5 zile avand in vedere ca am lucrat 3 luni si am avut un salariu brut de 942 ... (vezi toată discuția)