avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si partaj succesoral

este legal(posibil) ca eu sa ii dau jumatate din contravaloarea apartamentului surorii mele atata timp cat mama noastra este in viata?
se poate face asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 12:29, 17 Martie 2012
dupa moartea tatalui s-a facut succesiunea, eu si ea avand un sfert din apt. Problema este ca ea este plecata din tara si vrea sa ma dea afara din casa, daca nu ii dau jumatate din apt. parte ce i s-ar cuveni dupa decesul mamei.
într-adevăr, nu are niciun drept în a pretinde partea pe care ar urma să-i revină după moartea mamei dvs.
în schimb, cum nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune , fiind vorba de o proprietate comună pe cote părți, sora dvs vă poate pretinde dvs și mamei dvs contravaloare cotei părți că i se cuvine după tatăl dvs.
cand poate pretinde acest lucru? acum, cand mama este in viata?
exact.
partea ce-i revine de pe urma tatălui(1/8) o poate pretinde printr-o acțiune în instanță și mâine.
partea care-i revine de pe urma mamei(3/8), o va putea pretinde doar după deschiderea succesiunii privind averea acesteia din urmă (adică după moartea mamei)
am inteles...numai ca ea vrea acum 1/2 din apt.(de parca mama ar fi murit)....nu o intereseaza numai 1/8. Daca eu i-as da jumatate din contravaloarea apt. acum, ma pacalesc sau nu? ma gandesc sa nu am prob dupa moartea mamei....

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenire adriri adriri Buna ziua, as dori sa sa stiu daca o persoana semneaza la notar un act prin care renunta la mostenire (mama e decedata, doar tatal persoanei mai este in ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire mariaadelina mariaadelina buna seara,am deschis o succesiune dupa tata.eu sora si mama.sora nu renunta la mostenire an favoarea mea si a mamei .mostenirea se face pe un imobil cu trei ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)