este legal(posibil) ca eu sa ii dau jumatate din contravaloarea apartamentului surorii mele atata timp cat mama noastra este in viata?
se poate face asa ceva?
dupa moartea tatalui s-a facut succesiunea, eu si ea avand un sfert din apt. Problema este ca ea este plecata din tara si vrea sa ma dea afara din casa, daca nu ii dau jumatate din apt. parte ce i s-ar cuveni dupa decesul mamei.
într-adevăr, nu are niciun drept în a pretinde partea pe care ar urma să-i revină după moartea mamei dvs.
în schimb, cum nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune , fiind vorba de o proprietate comună pe cote părți, sora dvs vă poate pretinde dvs și mamei dvs contravaloare cotei părți că i se cuvine după tatăl dvs.
exact.
partea ce-i revine de pe urma tatălui(1/8) o poate pretinde printr-o acțiune în instanță și mâine.
partea care-i revine de pe urma mamei(3/8), o va putea pretinde doar după deschiderea succesiunii privind averea acesteia din urmă (adică după moartea mamei)
am inteles...numai ca ea vrea acum 1/2 din apt.(de parca mama ar fi murit)....nu o intereseaza numai 1/8. Daca eu i-as da jumatate din contravaloarea apt. acum, ma pacalesc sau nu? ma gandesc sa nu am prob dupa moartea mamei....