avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina muncii

Buna ziua.
Am o firma cu doi angajati (vinzatoare in magazin de haine). Este obligatoriu sa am (firma) un contract sau o colaborare sau altceva de genul acesta , cu un cabinet de medicina muncii ori altcineva de felul asta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 13:57, 16 Martie 2012
Da e necesar un contract cu un medic de medicina muncii

LEGEA nr.319 din 14 iulie 2006 securitatii şi sanatatii in munca
Art. 13. - In vederea asigurarii conditiilor de securitate şi sanatate in munca şi pentru prevenirea accidentelor de munca şi a bolilor profesionale, angajatorii au urmatoarele obligatii:

j) sa angajeze numai persoane care, in urma examenului medical şi, dupa caz, a testarii psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de munca pe care urmeaza sa o execute şi sa asigure controlul medical periodic şi, dupa caz, controlul psihologic periodic, ulterior angajarii;

Art. 39. - (1) Constituie contraventii faptele savârşite de angajatorii aflati in una dintre situatiile prevazute de prezenta lege.
(4) Constituie contraventie şi se sanctioneaza cu amenda de la 4.000 lei la 8.000 lei incalcarea dispozitiilor art. 12 alin. (1) lit. a) şi b), art. 13 lit. a), d)-f), h)-m) şi o), art. 20, art. 29 alin. (1) lit. a) şi ale art. 32 alin. (2).

HG nr. 355 din 11 aprilie 2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor cu modificari si completari ulterioare.

ART. 4
(1) Supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicina muncii.

ART. 6
Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cât şi din sectorul privat, sunt obligaţi să respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor.

ART. 7
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

medicina muncii la angajare si anual la angajatori ... Kyrcea Kyrcea Buna ziua Medicina muncii la angajare si anuala la angajatori este obligatorie. Va intreb pentru ca nu am facut medicina muncii la angajare si nici medicina ... (vezi toată discuția)
Fisa medicala angajare Marinelag Marinelag Buna ziua, Cine plateste fisa medicala la angajare? Angajatul sau angajatorul? (vezi toată discuția)
Vizita medicala pentru angajati tedissprest tedissprest SRL-urile sunt obligate sa acorde periodic consultatii medicale angajatilor? Daca DA, la ce interval de timp? .SRL-urile sunt obligate sa aiba un contract ptr ... (vezi toată discuția)