Buna mama mea a decedat in urma cu 2 ani ,am facut succesiunea dupa apartament dar dupa terenuri nu am facut deoarece atunci nu am mai avut bani si pt terenuri , as vrea sa vand 2 dintre aceste terenuri ,mama mea avea facuta succesiunea dupa terenuri care au ramas de la bunica mea(mama mamei mele ) ,mama afacut succesiunea si pe succesiunea ei apareau terenurile dar eu si cu fratele meu nu am facut succesiune si dupa teren,ce pasi ar trebui sa urmez ca sa pot sa le vand ca nu are rost sa le tin prefer sa le dau sa platesc impozitul dupa ele si sa nu am probleme pe viitor cu ele ,multumesc anticipat
asa o sa fac doar ca este in conecediu notarul pana vinerea viitoare , trebuiesc intabulate ianinte de a putea fi facut acest supliment? ce costuri implica ?
Mergeti la notarul care a eliberat certificatul de mostenitor initial si veti obtine un certificat de mostenitor suplimentar, care va include acele terenuri. Apoi, contactati un proiectant autorizat de Oficiul de Cadastru, care va intocmi documentatia cadastrala si intabularea (costurile le veti afla de la dansul), dupa care puteti vinde (trebuie sa aveti si impozitul platit la zi, pentru ca veti avea nevoie la vanzare de certificat fiscal).