avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozitul in mediul rural
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozitul in mediul rural

de un an de zile ne-am mai cumparat o casa intr-o lacalitate in mediul rural. Ni s-a adus la cunostinta ca avem de platit la impozit o taxa de caraula de 30 de lei. Mentionez ca noi nu avem mutatie si nici nu locuim in acea localitate. Este legal?
Cel mai recent răspuns: florea_mirela08 , utilizator 12:40, 16 Martie 2012
In situatia in care ati achizitionat proprietate,indiferent daca locuiti sau nu in aceasta ,va revine obligatia achitarii de taxe si impozite aferente proprietatii la bugetul local
Taxa de caraula (de paza si protectie), daca a fost stabilita prin hotarare de consiliu local este legala . A fost stabilita in baza legii 33/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor care prevede la sectiunea 3 - paza in mediul rural- art. 18 alin 5:

(5)Plata serviciilor de pază în mediul rural, precum şi procurarea de echipamente de protecţie, însemne şi mijloace de apărare sau utilitare, necesare bunei executări a serviciului de pază, se asigură din bugetul local. Pentru plata serviciilor de pază, consiliile locale pot institui taxe speciale, conform legii..



Am inteles. Sa inteleg ca ar trebui sa le revina si obligatii in caz de furt sau alte incidente, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paza si protectie cristina.r cristina.r Buna ziua, As dori sa adresez urmatoarea intrebare pentru cunoscatori: In cazul in care sunt o societate juridica si detin un teren( suprafata peste ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 si legea 61/1991 manolebenieamin manolebenieamin Locuiesc in com. Priponesti, jud. Galati si am primit doua procese-verbale de amenda de cate 500 RON in 04.05.2007 si 09.08.2007 pentru ca nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Legea securitatii in cluburi si discoteci alexbogdan66 alexbogdan66 Imi puteti spune va rog ce lege reglementeaza paza si securitatea in cluburi si discoteci? Sunt directorul unui bar si m-ar interesa daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)