Va rog sa ma ajtutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
Am primit mostenire o casa dar in trecut in acea casa au locuit niste persoane care au lasat in aceasta casa (incuiata, eu nu am acces decat daca sparg usa) niste lucruri. Cum trebuie sa procedez in acest caz? Si cat ar costa procedura daca ar fi necesar sa apelez la un executor judecatoresc. Casa este a mea iar persoanele care au locuit acolo in trecut nu vor sa vina sa descuie si sa-i ia lucrurile.
costurile nu vi le poate spune decat un executor judecatoresc.Acesta va soma fostii locatari pentru a se prezenta la data si ora fixata sa vina sa-si ridice lucrurile. Daca acestia nu se prezinta ,impreuna cu execuotrul patrundeti in imobil, se face o inventariere a bunurilor, pe care apoi le depozitati undeva
Nu ati precizat concret statutul sau in ce conditii au locuit acele persoane in imobil
Teoretic daca dvs detine titlu de proprietar asupra imobilului,aveti dreptul sa patrundeti in acesta,fara a solicita acordul tertilor
In situatia mentionata respectiv existenta de bunuri ce apartin tertilor se impune sa comunicati acestora notificare cu termen precis in interiorul caruia acestia sa ridice bunurile ce le apartin
Va multumesc pentru raspunsuri!
As mai avea o nelamurire! Avocata la care am apelat sa ma ajute cu aceasta situatie, intai mi-a spus ca ma costa 100 ron apoi cand m-am dus sa intocmeasca adresa pt data si ora stabilita si anuntata prin posta celor care ar fi trebuit sa vina sa ridice lucrurile mi a mai cerut 50 ron si mi-a spus ca dupa ce trece termenul din executare pot sa intru in locuinta sa inventariez lucrurile cu 2 martori si apoi sa pun totul intr-un plic si sa-l transmit la adresa celor implicati cu confirmare de primire si pe urma nu trebuie sa mai fac nimic decat sa o sun sa o anunt ce am facut.
Am procedat intocmai insa in momentul in care ma pregateam sa pun inventarul la posta mi a spus ca trebuie sa trec din nou pe la ea in schimbul sumei de 60 ron si sa nu pun nimic la posta ci sa ma prezint la cabinetul dumneaiei cu inventarul facut si semnat de mine si cei 2 martori ca imi spune ea ce mai avem de facut.......ca inca nu a primit executorul confirmarea de primire a instiintarii transmise catre cei cu lucrurile.......si sa astept ca imi spune ea.....
Eu nu sunt lamurita cum ar trebui sa stea de fapt lucrurile, daca a procedat corect si cat mai dureaza si in ce mai consta aceasta operatiune ca am impresia ca sunt tocata de bani fara sa sti macar pana cand.........
Va multumesc mult!
Persoanele care au bunuri ramase in locuinta mea nu au fost niciodata proprietari ci niste rude ale bunicii mele care au fost lasate de catre aceasta sa locuiasca acolo prin acord verbal si atat, fara adresa de flotant, fara niciun act. Acestia s-au mutat inainte de moartea bunicii ddin acea locuinta dar au lasat incuiate camerele in care au stat. Ulterior acestia au avut pretentii la mostenire dar li s-a respins actiunea deoarece eu aveam contract de intretinere cu bunica mea.
nu am inteles f clar cum se procedeaza dupa ce patrund in locuinta, deoarece apartinatorii bunurilor nu s-au prezentat la ora si data stabilite, fac inventarul si apoi ce fac cu el? ce trebuie sa fac dupa aceea?
Proprietatea mea
dorobantiu
Am si eu o problema am un spatiu trecut pe numele meu care i l-am inchiriat cuiva, iar dupa ce a expirat contractul de inchiriere, dupa ce a plecat a incuiat ... (vezi toată discuția)