avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acte predate asociatiei de locatari de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acte predate asociatiei de locatari de catre dezvoltatori

suntem o asociatie noua de proprietari.Ne-am mutat intr-un bloc nou anul acesta si ne-am constituit in asociatie de locatari. Am dori sa stim ce acte trebuie sa mai primim de la dezvoltatori in afara de cartea tehnica a imobilului. Ce ar trebui sa mai stim pentru ca activitatea noastra sa decurga in beneficiul tuturor?
Dezvoltatorii nu prea vor sa discute cu noi si noi nu stim exact ce sa le cerem.

Va multumim pentru pentru orice ajutor

Cel mai recent răspuns: tazmanya , utilizator 14:33, 26 Ianuarie 2017
cartile tehnice care contin si autorizarea de functionare a ascensoarelor si centralelor daca aveti.
Procesele Verbale de preluare ,predare a constructiei,termene de garantii defalcate,instalatii
electrice,instalatii apa canal etc.
Cat va revine din spatiul din jurul constructiei.
La cartile tehnice absolut toate schitele,releveele.
In afara de cartea tehnica nu va mai trebuie nimic de la dezvoltator. Ceea ce s-a spus mai sus, este adevarat, dar acele documente, piese, schite..., trebuie sa fie in acele dosare ce formeaza cartea tehnica.
Noi, ca multe alte asociatii, ne-am constituit in asociatie de proprietari mai mare, apoi prin 1997 ne-am despartit in altele mai mici, fara a avea vreo carte tehnica a blocurilor.
Deabia prin 2007 am fost anuntati de serviciul din primarie care se ocupa de asociatiile de proprietari sa ne prezentam cu delegatie si stampila de la asociatie pentru a ridica acele carti tehnice, cateva dosare pline cu documentatia blocului, a scarilor, schite, receptii, planse pe fiecare palier, schema instalatiilor... ce fac parte din actuala asociatie.
Asociatia era infiintata de mult pe baza actelor de proprietate ale fiecarui apartament si spatiu cu alta destinatie.
Sunt in aceeasi situatie. Bloc nou, Asociatie infiintata de curand. Trebuie sa incheiem un proces verbal de predare primire intre dezvoltator si asociatie ? Ce este de facut daca una ni s-a prezentat fiecaruia inainte de a se finaliza blocul si altfel a fost finalizat (vicii ascunse) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie dezvoltator vs asociatia de prorpietari steof2001 steof2001 Sunt membrul unei asociatii noi infiintate (un bloc nou construit/2013, cu 20 apartamente) si vreau sa imi comunicati daca dezvoltatorul acestui imobil, are ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a unui imobil lustelu lustelu Sintem proprietarii unor apartamente intr-un bloc nou,constituiti intr-o Asociatie de Proprietari legal infiintata. Dezvoltatorul refuza predarea Cartii ... (vezi toată discuția)
Proiect instalatii sanitare Almaris Almaris As avea rugamintea sa ma indrumati in cazul in care ati facut demersuri pentru obtinerea proiectului de instalatii sanitare ale imobililului(blocului) unde ar ... (vezi toată discuția)