avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Daca sunt angajata din 1 noiembrie 2011 si urmeaza sa nasc spre sfarsitul lunii septembrie 2012 pot beneficia de indemnizatia de 600 lei?Se ia in calcul si concediul de maternitate de 126 zile sau este nevoie de fix 12 luni inainte de nastere?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:50, 17 Martie 2012
Din nefericire nu veti beneficia de CCC. Perioada de referinta Septembrie 2011-septembrie 2012 "in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii"... Perioada de concediu de maternitate intra in calcul.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
leuca_luminita, utilizator
Ce statut ati avut in octombrie 2011? Ati fost eleva, studenta la zi, somera indemnizata?
si in luna octombrie eram angajata la aceeasi firma insa pe perioada determinata la vremea aceea.Insa de curand am aflat ca nu am avut contract inregistrat la itm decat din luna noiembrie
1. Incercati sa faceti o sesizare la ITM poate se rezolva prin interventia la angajator.

2. Ca sa dati judecata pe angajator nici nu va incepe procesul pana veti dori sa intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea serviciului pentru nastere paun anton paun anton Am fost angajata 18 luni la o S.C, dupa care am primit somaj 1 luna , m-am angajat din nou pentru 12 luni (septembrie 2011-septembrie 2012) , dar la sfirsitul ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters156550 ContSters156550 sunt angajata din 8 martie 2011 pe perioada determinata de 6 luni,in septembrie mi s-a prelungit contractul pe inca 6 luni,eu find insarcinata in 4 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si de ingrijire a copilului MirelaNadia MirelaNadia Buna ziua. Numele meu este Mirela si am o intrebare. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii august. Problema este ca la actualul loc de munca ... (vezi toată discuția)