Buna seara.Am avut o relatie de concubinaj cu o anumita persoana cu care am stat impreuna 6 ani.De curand ne-am despartit dar problema e ca am cumparat unele bunuri in timpul acestei relatii.Cel mai important bun este masina pe care am cumparato cu bani imprumutati din banca cu rata pe 5 ani, imprumut care a fost efectuat de catre fosta mea concubina.Masina este trecuta pe numele ei.In acest moment masina a ramas la mine pentru ca ea nu dispune de banii necesari ratei iar eu am ramas sa platesc rata pe o perioada de 2 ani. Intrebarea este?
Ce trebuie sa fac ca sa fiu sigur ca dupa ce platesc ratele timp de 2 ani, fosta mea prietena nu va avea pretentii asupra bunului mentionat mai sus.
In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc.
din pacate relatia de concubinaj nu este reglementata legal si ar fi bine sa va separati bunurile si ratele la banici inainte de a fi prea tarziu...ar fi bine sa incheiati un contract de vanzare - cumparare in care sa transferati masina pe numele dvs.
Va multumesc pentru raspuns.La asta ma gandeam si eu dar totusi ramane o problema:daca ne intelegem sa trec masina pe numele meu rata la banca ramane tot pe numele ei iar ea, neavand incredere va ramane fara nici o garantie ca eu voi plati ratele in continuare, deci,problema e ca eu caut o solutie prin care sa ii garantez ca eu voi platii ratele pana la ultimul leu.Intrebarea mea este: Se poate incheia o intelegere la notar in acest sens?