avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri achizitionate in perioada de concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri achizitionate in perioada de concubinaj

Buna seara.Am avut o relatie de concubinaj cu o anumita persoana cu care am stat impreuna 6 ani.De curand ne-am despartit dar problema e ca am cumparat unele bunuri in timpul acestei relatii.Cel mai important bun este masina pe care am cumparato cu bani imprumutati din banca cu rata pe 5 ani, imprumut care a fost efectuat de catre fosta mea concubina.Masina este trecuta pe numele ei.In acest moment masina a ramas la mine pentru ca ea nu dispune de banii necesari ratei iar eu am ramas sa platesc rata pe o perioada de 2 ani.
Intrebarea este?
Ce trebuie sa fac ca sa fiu sigur ca dupa ce platesc ratele timp de 2 ani, fosta mea prietena nu va avea pretentii asupra bunului mentionat mai sus.
In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cornelradurazvan , utilizator 00:03, 16 Martie 2012
din pacate relatia de concubinaj nu este reglementata legal si ar fi bine sa va separati bunurile si ratele la banici inainte de a fi prea tarziu...ar fi bine sa incheiati un contract de vanzare - cumparare in care sa transferati masina pe numele dvs.
Va multumesc pentru raspuns.La asta ma gandeam si eu dar totusi ramane o problema:daca ne intelegem sa trec masina pe numele meu rata la banca ramane tot pe numele ei iar ea, neavand incredere va ramane fara nici o garantie ca eu voi plati ratele in continuare, deci,problema e ca eu caut o solutie prin care sa ii garantez ca eu voi platii ratele pana la ultimul leu.Intrebarea mea este: Se poate incheia o intelegere la notar in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La dauna totala ,asigurarea plateste rate le ramase pt masina,iar pagubitul ramana cu 0 lei si fara masina viocalp viocalp sau platit 4 ani din rate si au mai ramas 2 ani,,,,daca asigurarea plateste in continuare firmei de unde am cumparat masina,,mie nu imi da echivalentul egal la ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)