buna ziua. am un teren proprietate personala in afara bucurestiului, as vrea sa fac o casa pe acel teren dar pe firma si sa fac acolo un punct de lucru.se poate face acest lucru? in cazul unui divort ce se intampla cu acea casa, terenul fiind luat in timpul casatoriei?sau in cazul inchiderii firmei? va multumesc
Ce fel de societate este? Cu raspundere limitata? In acest caz puteti incheia intre Dvs. si societate un contract de comodat pentru teren in care se va mentiona ca amenajarea terenului si ridicarea constructiilor mentionate, se va face de către comodatar pe cheltuiala acestuia. Contructia va fi proprietatea persoanei juridice ridicata cu banii acsteia. Nu este bun comun! Doar terenul va intra la partaj.
Iin cazul prezentat de dvs. aveti nevoie si de acordul sotului dvs.Iar daca firma este constituita in timpul casatoriei, atunci si actiunile dvs. la firma beneficiaza de prezumtia de bun comun.
Insa in momentul in care veti dori sa construiti (persoana juridica), va trebui ca proprietarii (persoane fizice) terenului sa isi manifeste expres acordul pentru ca altfel, persoana juridica nu va obtine autorizatia de construire.
Daca firma se va inchide si nu vor exista datorii, patrimoniul acesteia se va transmite la asociati.
Intabulare casa
camelia_b
Buna,
Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)