avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copie hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copie hotarare judecatoreasca

Buna ziua. As dori si eu o lamurire. As dori sa obtin si eu o copie dupa o hotarare judecatoreasca insa nu stiu nici numarul acesteia si nici anul exact in care a fost pronuntata (prin '93-'94). Pot sa o obtin? Si cum procedez? Mentionez ca acea hotarare a fost pronuntata intr-un proces de iesire din indiviziune in care se dezbatea mostenirea strabunicului meu, mostenitori fiind bunica si cei 3 frati ai ei. Mai poate fi pusa in executare acea hotarare dupa ce a trecut atat timp? Daca nu cum trebuie sa procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: S-Valentina , utilizator 11:33, 30 Martie 2016
Ca sa puteti obtine o copie de pe acea hotarare, trebuie in primul rand sa fiti/sa fi fost parte in respectivul proces.Daca ati fost parte in respectivul proces, mergeti la Judecatoria unde a avut loc procesul in prima instanta, la arhiva si consultati OPISUL ALFABETIC din anii 1993-1994 , daca acea Judecatorie mai detine un astfel de opis.Dupa ce aflati nr.de dosar, solicitati o copie legalizata de pe acea hotarare.Daca nu ati fost parte in proces, insa, nu aveti posibilitatea sa obtineti hotararea.Hotararea poate fi valabila pe anumite aspecte iar pe alte aspecte ( de exemplu plata unei sulte) nu.Depinde de continutul hotararii.
Mergeti la arhiva instantei unde s-a judecat cauza, faceti cerere pt eliberare sentinta, mentionand partile, obiectul si anul (anii) in care s/a judecat. Veti plati o taxa judiciara pe fiecare pagina (aprox. 1 ron /pag)
Pentru cererile pentru eliberarea de catre instantele judecatoresti de copii de pe hotararile judecatoresti, cu mentiunea ca sunt definitive sau irevocabile se achita o taxa judiciara de timbru in valoare de 2 lei .

Cererile pentru legalizarea de copii de pe inscrisurile aflate la dosar, pentru fiecare exemplar de copie in parte se achita o taxa judiciara de timbru in valoare de 1 leu/pagina
am o nelamurire. parte in proces a fost bunica mea dar ea nu se poate deplasa. Eu nu pot face aceasta cerere? Sau tatul meu?
lu_ankka a scris:

am o nelamurire. parte in proces a fost bunica mea dar ea nu se poate deplasa. Eu nu pot face aceasta cerere? Sau tatul meu?


Bineinteles ca puteti sa obtineti acea hotarare judecatoreasca dar trebuie sa fiti mandatata de bunica dvs. Daca bunica nu se poate deplasa pana la cabinetul unui notar, "deplasati" dvs. sau tatal dvs. notarul acasa pentru procura!
Hotararea judecatoreasca este imprescriptibila extinctiv daca nu se refera la drepturi de natura patrimoniala; cu alte cuvinte, va produce in continuare efecte daca nu este vorba despre drepturi de natura patrimoniala.
Dupa ce obtineti hotararea, consultati un avocat!

Alte discuții în legătură

Duplicat hotarare de divort danassis danassis Care este demersul pentru a obtine un duplicat al hotararii de divort? Multumesc! (vezi toată discuția)
Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)