avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Duplicat hotarare de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Duplicat hotarare de divort

Care este demersul pentru a obtine un duplicat al hotararii de divort?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gina Gineta , utilizator 20:12, 25 Martie 2021
Puteti obtine o copie legalizata de pe hotararea de divort de la arhiva instantei care a pronuntat desfacerea casatoriei.Solicitati dosarul,formulati in scris o cerere de legalizare,anexati taxa timbru si timbru judiciar.
avnic a scris:

Puteti obtine o copie legalizata de pe hotararea de divort de la arhiva instantei care a pronuntat desfacerea casatoriei.Solicitati dosarul,formulati in scris o cerere de legalizare,anexati taxa timbru si timbru judiciar.


Nu, stimate coleg, timbru judiciar nu mai exista. Art. 58 lit. b din OUG nr. 80/2013 a abrogat OG 32/1995.

Mergeti cu cartea de identitate la d-voastra la caseria primariei din localitatea unde domiciliati si platiti 5 lei cu titlul de taxa judiciara de timbru. Apoi, cu chitanta primita va deplasati la judecatoria care a pronuntat sentinta de divort si faceti o cerere in care specificati nr. de dosar (daca nu-l stiti cereti opisul alfabetic din anul in care ati divortat si cautati acolo) si faptul ca solicitati eliberarea unei copii legalizate a sentintei de divort.
Trebuie sa mai aveti in vedere ca in perioada de vara majoritatea instantelor au un program de arhiva si registratura de la 8 la 10.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Multumesc frumos!
Buna ziua!
Eu vreau , de fapt, sa intreb , nu sa raspund la vreo intrebare.
Ma aflu in Uk , nu am pe cine sa imputernicesc in Ro.Vreau sa stiu cum pot obtine copie dupa hotararea de divort , pe care sa o primesc in Uk?Care sunt pasii de urmat, ce taxe trebuie achitate si cum se procedeaza in acest sens?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
Gina Gineta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Acte - cum fac rost de ele Geo Geo Geo Geo Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am gasit "sertarul" potrivit pentru aceasta intrebare. Deci situatia este urmatoarea: ma aflu intr-o tara araba unde ... (vezi toată discuția)
Copie sentinta de divort torokaty torokaty Buna ziua Am nevoie de o copie a sentintei de divort, am pierdut. As vrea sa stiu cum si unde pot obtine o copie. Multumesc (vezi toată discuția)