avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in perioada suspendarii CIM, angajatorul ma poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in perioada suspendarii CIM, angajatorul ma poate chema in judecata?

Buna ziua, am contractul de munca suspendat pentru CCC, intrebarea este daca angajatorul (angajat cu CM nedeterminata) ma poate chema in judecata in aceasta perioada pentru recuperarea unor sporuri asa zise "nelegale"?
1.Daca ar fi sa pierd procesul, cei 3 ani in care imi da voie legea sa returnez suma respectiva, se considera de la data constatarii prejudiciului prin decizie (an 2010) sau de la data pronuntarii hotararii judecatoresti?
2.Suma pe care trebuie sa o returnez este netul sau trebuie sa platesc tot eu si contributiile? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 16 Martie 2012
Angajatorul va poate actiona in judecata , chiar daca aveti c.i.m. suspendat pentru CCC.

Data constatatii prejudiciului este data de cand incepe sa curga termenul de actionare a dvs in instanta ... dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data pronunţãrii hotararii.

Suma retinuta este suma neta si nu bruta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare c.o. P_Ruxi P_Ruxi Cum as putea recupera indemnizatia de concediu de odihna in cazul in care am platit concediu intreg in lunile febr.- martie 2011, lucreaza pana septembrie, iar ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca neliionela neliionela buna va rog sfatuitima am fost in litigiu de munca si am cistigat cu rentoarcerea la locul de munca si tot timpul cit am avut procesul am fost in prenatal ... (vezi toată discuția)
Prescriptia amenzi radar ovidiu_macovei ovidiu_macovei Buna seara.... In cursul anului 2004, mai exact pe 12.06.2004, am luat un radar. Normal, nu ma platiti amenda si ma ramas in debit la primarie. Intre timp, nu ... (vezi toată discuția)