avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM mi-a modificat decizia fara acordul meu se poate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM mi-a modificat decizia fara acordul meu se poate?

mi s-a desfacut contractul de munca cu art;61 lit.a in 21 12 2011 desi a existat o decizie de intrare in somaj prezentata de mine in comisie ,am facut o plangere la itm in13 02 2012 ptr ca firma nu a vrut sa-mi dea decizia ,si raspunsul lor verbal ,ptr ca nu vor sa-mi dea nimic scris, este ca decizia de somaj era buna si cu data de 01 12 2011 trebuia sa intru in somaj dar nu este o problema ca intru acum in martie,adica in lunile decembrie,ianuarie si februarie nu este o problema ca nu am avut venit conteaza ca am din martie in colo .este corecta decizia itm?pe ce alte cai as putea sa-i atac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 17 Martie 2012
Singura modalitate de a beneficia de somaj o reprezinta incetarea CIM pe motive care nu tin de persoana salariatului.
Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă


In cazul dvs, cu CIM-ul desfacut cu art 61 lit a, Art. 61. [cazurile concedierii pentru motive subiective], nu aveti nici o sansa sa beneficiati de somaj.

Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
,

Ce treaba are ITM-ul cu decizia dvs de incetare a raportului de munca? ....nici nu intra in atributiile acestei institutii sa modfice o decizie de incetare a c.i.m. ...

Art.61 lit.a C.mun. nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj ..
administratorul firmei mi-a dat intrarea in somaj, dar firma fiind in faliment adm special care a fost numit a incalcat decizia acestuia si mi-a defacut contractul de munca si a refuzat sa-mi dea decizia .itm considera acum dupa 3 luni ca prima decizie este buna si eu trebuie sa intru in somaj dar cu data de 01 12 2011 iar eu am pierdut 3 luni de somaj timp in care nu mi-am gasit un loc de munca este corect?
Trebuia actionat in judecata angajatorul pentru anularea celei de-a doua decizii ...
dar cum?de ce documente am nevoie ?

Alte discuții în legătură

Salar brut 640 lei in 2011 gina-s gina-s am descoperit ca salarul meu brut in octombrie 2011 este de 640 lei se poate? (vezi toată discuția)
Desfacere cim cu art.61,lit.a ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,din nou,cum v-am mai scris,astazi am primit acasa o notificare,prin care sunt invitata la fostul loc de munca ptr.a mi se desface cim-ul cu ... (vezi toată discuția)
Somaj mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez in urmatoarea situatie: Eu (angajator) doresc sa concediez o persoana, dar aceasta persoana sa aiba ... (vezi toată discuția)