avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz recuperatori

Buna ziua,

Detin un credit la Bank de 5 ani de nevoi personale, la care am platit 4 ani, nu-mi mai pot permite sa platesc ratele datorita diminuarii de salariu. Banca mi-a dat datele personale+dosarul bancar firmei de recuperari , cu toate ca nu am fost anuntat. Angajatii ma someaza abuziv prin notificari de plata, sms-uri+ telefoane zilnice, cu amenintarea ca mi se va pune poprire pe intreg venitul, in contextul in care eu oricum nu detin bunuri imobiliare. Intrebare..ce as putea sa fac ca sa scap de abuzul acestei firme de recuperari? Stiu ca prin lege se poate pune poprire pe salariu de maxim 30% din veniturile lunare, nu?
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 20:02, 16 Martie 2012
gresit, se poate executa silit maxim 1/3 din veniturile salariale si nu din orice venit.
in acest moment, in baza legilor in vigoare, trimiterea de notificari si sms / telefoane nu sunt reglementate ca si abuzuri astfel incit nu prea aveti ce face decit sa nu raspundeti la telefon.
Oricum ei nu se vor opri curand, aceastea sunt metode de presiune care au o oarecare rata de succes si o vor folosi. In cele din urma, daca vor obosi, sa va puna poprire de 33% din salar.
Faceti la fel si dvs (presiune psihologica), le comunicati ca desi au dreptul sa va avertizeze asupra consecintelor, si-au depasit atributile si veti depune la politie plangere penala ptr hartuire, si le cereti sa numai fiti deranjata atat de des.

In alta ordine de idei, puteti sa cereti si esalona plata daca nu va permiteti sa achitati tot.

ESTE DOAR UN PCT DE VEDERE, TRATATIL CA ATARE.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
Flavius1984, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor credit nevoi personale ContSters182399 ContSters182399 Buna seara,in urma cu 5 ani am fost codebitor pentru fostul sot la un credit de nevoi personale,in urma cu 3 ani am divorțat.Nu s-a facut partaj pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Credit banca alinauim alinauim Am facut un credit ;a banca in anul 2008 si nu am mai reusit sa platesc ratele la timp si am ajuns in Biroul de credit si apoi la o firma de ... (vezi toată discuția)
Poprire cont maghici2017 maghici2017 Buna, Am un credit din 2007 cu rate pe zece ani, vandut de banca unei firme de recuperari in decembrie 2009. Am observat luna trecuta pe siteul ... (vezi toată discuția)