avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit banca

Am facut un credit ;a banca in anul 2008 si nu am mai reusit sa platesc ratele la timp si am ajuns in Biroul de credit si apoi la o firma de recuperatori....imi tot trimit somatii si telefoane ca sa-l platesc....mentionez ca nu am girat cu nimic si nu am nici un bun pe numele meu, eu locuiesc cu parintii mei....ce se poate intampla? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:05, 12 Ianuarie 2011
vor pune poprire pe salariu, daca aveti, sau cand veti avea
VA POATE PUNE OPRIRE pe salariu max 1/3 cf codului muncii. altfel unele firme de recuperari mai fac presiuni asupra parintilor deci e bine sa-i puneti in tema sa nu discute cu pers de la firma respectiva, sa nu semneze nimic sa nu dea detalii despre dvs sa nu-i lase sa intre in casa intrucat e proprietatea lor si nu a dvs. sper ca ambii parinti traiesc. altfel se schimba situatia intrucat aveti dreptul la o parte din mostenire. oricum in termen de 3 ani de cand datoria a fost preluata de firma recuperari creanta se prescrie
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
baietzika, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri, dar in cazul in care screanta se prescrie ce se intampla? nu o sa mai am voie sa fac credit la nici o banca!?
Creanta bancii se prescrie deci datoria dvs nu mai este considerata exigibila la plata dupa trei ani de la data ultimei rate din graficul de rambursare. Dupa aceasta data, nici banca si nici firma de recuperare nu se mai pot indrepta asupra dvs pentru a recupera ceea ce le datorati. Cat priveste situatia de a mai angaja alte credite in viitor, este greu de spus, pentru ca, dvs veti figura in bazele de date specifice ca fiind debitor rau platnic. Din acest motiv, accesarea de finantari ulterioare va fi mult mai dificila, daca nu practic imposibila, avand in vedere comportamentul de debitor cu istoric negativ la rambursare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta credit mihaela2011 mihaela2011 Buna ziua ,am si eu cateva intrebari .In curand se vor face 5 ani de cand nu am achitat un credit destul de mare ,am primit somatii peste somatii ,ca vin cu ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)
Intarziere plata rate lunare peste 200 zile-consecinte GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua, Am contractat un credit in baza adeverintei de salariu ,in 2007 de la o banca .Dupa ce am platit ratele lunare conform graficului timp de 2 ani,m-am ... (vezi toată discuția)