avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Codebitor credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Codebitor credit nevoi personale

Buna seara,in urma cu 5 ani am fost codebitor pentru fostul sot la un credit de nevoi personale,in urma cu 3 ani am divorțat.Nu s-a facut partaj pentru ca nu aveam ce imparti,pe perioada căsătoriei locuind la parintii mei.Cu acel împrumut el si a achitat atunci o altă rata,un CAR si si a cumparat o alta mașină pe care intre timp a si vandut o.Acum el nu mai vre a sa plătească rata iar banca ma tot someaza pe mine.Cum as putea iesi din situația prezentată tinand cont de faptul ca el lucreaza in MApN,deci aare salariu fix si loc de munca stabil,mi se pare un abuz ceea ce face banca.Drept as vedea ca banca sa il traga cumva de mânecă atat timp cat el are un venit si ei isi pot recupera banii de acolo.Ce ma indrumati sa fac?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 11:15, 18 Noiembrie 2016
Doamnă, puteți să cereți maxim ceea ce plătiți în plus față de jumătate din datorie.

Față de bancă, dumneavoastră sunteți debitor întocmai ca și fostul soț. Ați divorțat numai de fostul, cu banca rămâneți împreună până se plătește creditul.
Dacă vor începe executarea silită, vi se va pune poprire și dvs și fostului. de asemenea, vor fi executate bunurile pe care le aveți în proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)
Partaj florinjalba florinjalba Am divortat recent. Cat am fost casatoriti am luat un credit de nevoi personale, fara ipoteca. Eu sunt debitor iar fosta este codebitor. acum mai sunt de ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! [b][b]Inainte de casatorie[/b] am contractat 3 credite[/b] (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum ... (vezi toată discuția)