avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme juridice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme juridice

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere despre urmatoarea situatie.....x este angajat la firmla lui y, x fura diverse bunuri din firma iar y ii desface contractul de munca. y nu vine niciodata sa semneze si sa isi ridice contractul de munca, insa initiaza o ordonanta presedintiala prin care y sa fie obligat sa ii remita contractul de munca sub sactiunea daunelor cominatorii ( in actiune invedereaza si faptul ca a pierdut sansa de a se angaja intr-un alt loc din cauza lipsei contractului de munca). y ii contacteaza pe cei din noul loc de angajare iar acestia spun ca nu au auzit de x niciodata.....de asemenea, x, in timp ce lucra la y, a luat 6 amenzi pt lipsa rovinietei circuland cu masina firmei, amenzi platite de y, patronul firmei.....ce poate face y atat in situatia ordonantei presedintiale cat si pt a obtine banii platiti pe amenzi din vina lui x??? sper ca am fost suficient de clara. va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 12:03, 17 Martie 2012
Motivatia in drept a ordonantei, care este?
art 581, 582 C.P.C; art 82, 112 C.P.C, art 274 C.P.C; art 266, 269-275 C. Muncii
bonitakiss a scris:

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere despre urmatoarea situatie.....x este angajat la firmla lui y, x fura diverse bunuri din firma iar y ii desface contractul de munca. y nu vine niciodata sa semneze si sa isi ridice contractul de munca, insa initiaza o ordonanta presedintiala prin care y sa fie obligat sa ii remita contractul de munca sub sactiunea daunelor cominatorii ( in actiune invedereaza si faptul ca a pierdut sansa de a se angaja intr-un alt loc din cauza lipsei contractului de munca). y ii contacteaza pe cei din noul loc de angajare iar acestia spun ca nu au auzit de x niciodata.....de asemenea, x, in timp ce lucra la y, a luat 6 amenzi pt lipsa rovinietei circuland cu masina firmei, amenzi platite de y, patronul firmei.....ce poate face y atat in situatia ordonantei presedintiale cat si pt a obtine banii platiti pe amenzi din vina lui x??? sper ca am fost suficient de clara. va multumesc anticipat.

A existat vreun dosar de cercetare penala? A fost dovedita vinovatia faptuitorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi luate de un angajat bonitakiss bonitakiss Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere despre urmatoarea situatie.....x este angajat la firmla lui y, x fura diverse bunuri din firma iar y ii ... (vezi toată discuția)
Interzicerea utilizarii unui semn similar cu marca. ordonanta presedintiala. cheltuieli de judecata. edipav edipav dragilor. am si eu o nelamurire de natura procedurala care nu ma lasa sa dorm. sa presupunem ca un titular X detine o marca care desemneaza produse Z. sa ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietarul unei locuinte dar nu pot intra in posesia ei Florin14 Florin14 Am cumparat un imobil prin programul Prima casa si desi proprietarul si-a primit toata suma ceruta pe imobil amana plecarea din acesta.Fac precizarea ca in ... (vezi toată discuția)