avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharia

X este acuzat de talharie,la prima infatisare partea vatamata a spus ca doreste ca procesul sa se incheie dar judecatoarea nu afost de acord,dand alt termen pt.ca paratul sa-si puna avocat.Ce se poate intampla la acest termen daca partea vatamata doreste in continuare terminarea procesului.Care ar fi pedeapsa ,poate scapa nevinovat?
procesul nu poate inceta la cererea partii vatamate deoarece sesizarea organelor de cercetare penala se face din oficiu. procesul va continua pina la finalizarea sa cu o sentinta judecatorasca.in mod sigur, partea vatamata a declarat in fata procurorului despre fapta si identitatea faptuitorului astfel incit in acest moment nu isi mai poate schimba declaratia astfel incit instata sa o accepte. Este prea tirziu.
Nu se poate sa se termine la solicitarea partii vatamate.Pentru infractiunea de talharie legea nu prevede retragerea plangerii.
Daca se va dovedi vinovatia faptuitorului acesta risca o pedeapsa cuprinsa intre 3 si 18 ani, daca fapta s-a savarsit in varianta simpla, in functie de circumstante.
Instanta va decide daca este sau nu vinovat.
Deci nu mai este nimic de facut?Instanta va da solutia.Sunt sanse ca el sa scape cu o condamnare cu suspendare? toata tevatura pt. un lantic de argint.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
anditaru, utilizator
posibil insa depinde de multi factori inclusiv de cheful judecatorului de a suspenda executarea. Aceasta varianta este o vocatie a inculpatului si nu un drept al sau.

Alte discuții în legătură

Talharie ? zecherutalida zecherutalida as dori sa stiu si eu ...fratimiu e inchis din 21 ianuarie pt k a vrut sa fure o teava si a iesit omul ala afara si la batut si acm e bagat la talharie ...e ... (vezi toată discuția)
Complicitate la talharie cristyglina92 cristyglina92 salut tuturor am si eu o intrebare daca ati putea sa ma lamuriti si pe mine .acu 2 luni am participat impreuna cu alti 2 prieteni la o talharie in care am fost ... (vezi toată discuția)
Talharie in doi geo4ever@yahoo.com geo4ever@yahoo.com la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv ... (vezi toată discuția)