avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copii legalizate hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copii legalizate hotarare judecatoreasca

Buna ziua

Datorita ajutorului primit pe acest site, am reuist sa depun cerere de indreptare eroare materiala in urma unei hotarari a Judecatoriei Sect. 5 care era plina de greseli. Pentru un diletant in ale cunostintelor juridice, eu zic ca m-am descurcat.
Pasul urmator ar fi acela de a legaliza hotararea initiala + cea de indreptare a erorilor. Intrebarile ar fi:
1. Cum formulez cererea? (adica ideile cheie, ce anume solicit, ce decizii invoc etc.). Am citit ca in cerere trebuie sa mentionez ca hotararea este definitiva si irevocabila.
2. Ce taxe platesc (numele lor si valoarea respectiva)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 20 Noiembrie 2008
1. Actele necesare pentru legalizarea hotărârilor judecătoreşti cu mentiunea definitive si irevocabile:
• cerere;
• hotărâre judecătorească (dactilografiată, în atâtea exemplare câte copii legalizate se solicită);
• taxă de timbru de 2 RON, pentru fiecare copie legalizată eliberată;
• timbru judiciar de 0,15 RON, pentru fiecare copie legalizată eliberată.

2. Domnule Presedinte

Subsemnatul.........,domiciliat in........, reclamant ( parat ) in dosarul nr.....al acestei instante, va rog sa-mi eliberati o copie legalizata de pe hotararea judecatoreasca pronuntata in acest dosar, precum si dupa incheierea de sedinta prin care s-au indreptat erorile materiale din hotararea mai sus-mentionata, cu mentiunea ca hotararea este definitiva si irevocabila.

Depun timbru fiscal in valoare de.......lei si timbru judiciar in valoare de ...... lei.

Data ......... Semnatura ........

Domnului Presedinte al ........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de cerere vicar vicar Buna ziua, am cautat pe portalul instantelor un model de cerere pentru eliberare copie hotarire de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila si nu am ... (vezi toată discuția)
Pentru o simpla stampila este nevoie de o cerere? raluk_s raluk_s buna seara, As avea o intrebare, daca ma puteti ajuta... Doresc sa imi schimb buletinu, la buletine mi s-a spus ca imi trebuie stampila pe sentinta ... (vezi toată discuția)
Incheiere primavera1234 primavera1234 Apelul specificat in incheierea cererii de indreptare erori materiale este doar pentru Incheiere sau si pentru prima hotarare? Care este durata de la ... (vezi toată discuția)