avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Audiere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Audiere minor

Se poate audia un minor sub 10 ani , in materie de divort, de mai multe ori? ma refer la instanta de recurs, aceasta fiind deja audiata de instanta de fond, onstanta de recurs care da solutie la primul termen ,, incuvinteaza audierea minorei" in conditiile in care nimeni nu a cerut asta?
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 14:54, 17 Martie 2012
Daca instanta a incuvintat atunci da.
Reaudierea minorului in recurs se poate dispune, de exemplu, daca la dosar au fost depuse
inscrisuri din care se poate trage concluzia ca minorul doreste sa ramana cu unul dontre parinti.

Pentru ca instanta de recurs sa isi faca o imagine completa asupra spetei respective, pentru ca sa poata pronunta o decizie care sa tina seama de interesul superior al minorului, poate dispune reaudierea minorului, chiar daca are sub 10 ani.

Cu atat mai mult se poate lua aceasta masura daca procesul de divort a inceput anterior intrarii in vigoare a Noului Cod Civil, dar recursul se solutioneaza de-abia acum, in 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este nevoie de "raportul autoritatii tutelere,"in cazul daca este adiat minorul?? Manole Dumitru Manole Dumitru 1). Minorul poate fi audiat de instanta fara acordul celuilalt parinte caruia nu i-s-a incredintat custodia minorului ?:( 2). Daca instanta a audiat minorul ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor - op Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Urmare a divortului, fiica mi-a fost incredintata spre crestere si educare, iar fostei sotii baietelul. In favoarea mea s-a stabilit un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Audierea minorului sub 10 ani Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece prin Noul cod civil se pot audia si minorii sub 10 ani , va rog sa-mi spuneti practic, cum se realizeaza acest lucru. In pezenta ambilor parinti, a ... (vezi toată discuția)