avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... STABILIRE SALARIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

STABILIRE SALARIU

Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare:
daca intr-un spital un medic specialist este numit director medical interimar pana la ocuparea postului prin concurs,va beneficia tot de salariul pe care il are ca medic sau de cel aferent functiei de director medical?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 01:23, 19 Martie 2012
In speta, persoana respectiva va beneficia de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective pe care o ocupa temporar.... in acest sens, se exprima si art.25 alin.3 din Legea nr.284/2010

ART. 25 din Legea nr.284/2010:
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2) În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 6 luni, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(3) În perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.
Aceasta este regula generala,numai ca in cazul directorului medical numit cu delegatie si care lucreaza in spital ca medic specialist salariul corespunzator acestei functii se acorda abia dupa promovarea concursului pt. ocuparea postului specific din comitetul director si respectiv incheierea contractului de administrare cu managerul spitalului, atunci cand si contractul de munca al acestui medic se suspenda,de altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare functie interimar ileanabogdaneci ileanabogdaneci Buna ziua, as dori sa aflu cat timp o persoana poate ocupa functia de sef de birou interimar? In afara de faptul ca pana la ocuparea postului prin concurs, ... (vezi toată discuția)
Interimat funcție de conducere instituții publice Gabriela Lionte Gabriela Lionte Buna seara! Va rog sa ma ajutați in următoarea speța: Începând cu 01.01.2018 un angajat a fost numit interimar pe un post de conducere cu mențiunea ,, ... (vezi toată discuția)
Ocuparea temporara a unei functii de conducere Victor82 Victor82 Cum interpretati asta? Art. 25 din legea 284/2010 (1)Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a ... (vezi toată discuția)