avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... iesire indiviziune teren extravilan si intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

iesire indiviziune teren extravilan si intravilan

Buna ziua o rugaminte daca imi puteti spune si mie la o iesire din indiviziune de pe un titlu de proprietate care cuprinde mai multe loturi de teren situate intravilan cit si extravilan iar o parte inca nu au intabulare (unul din loturi )se poate iesi din indiviziune daca nu este intabulat lotul respectiv???se poate face intabularea prin instanta???
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 06:19, 24 Martie 2012
Cea mai convenabila din punct de vedere financiar este sa faceti iesirea din indiviziune pe calea medierii. Daca exista titlu de proprietate se poate face iesirea din indiviziune prin mediere chiar daca nu este facuta intabularea.
Interesant de iesit din indiviziune prin mediere.
Se intabuleaza parcela de teren care inca nu este intabulata, apoi cu o documentatie cadstrala efectuata de catre un topograf autorizat, sau expert tehnic judciar, intocmita in vederea dezlipirii proprietatilor in cote parti, va adresati OCPI de pe raza judetului unde sunt terenurile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)